Поділитись:

Під Луцьком влаштували «полювання» на лося

Субота, 20 червня 2020, 22:21
Під Луцьком влаштували «полювання» на лося

Працівники Луцького зоопарку намагалися спіймати лося, якого виявили у селі Рованці неподалік Луцька.

Про це пише інформагентство Волинські Новини.

У Рованцях поблизу Луцька на автодорозі помітили лося. Відео, на якому тварина перебігала дорогу, опублікували у соцмережах.

Зі слів директорки Луцького зоопарку Людмили Денисенко, працівники зоопарку виїжджали на місце події, проте лося їм зловити не вдалось.

Працівники зоопарку кажуть, що на вигляд тваринці 2-3 роки і вона була дуже налякана.

«Найцікавіше те, що лосі – це єдиний вид, який не можна утримувати в зоопарках. Тобто, якби наші працівники його навіть і зловили, то він міг би залишитись у зоопарку тільки до того моменту, поки йому необхідна допомога. Адже для цих тварин життєво важливо пробігати певний кілометраж, а в умовах зоопарку це забезпечити неможливо. Окрім того, лосі харчуються свіжим листям, яке росте на деревах», – розповіла Людмила Денисенко.

Зі слів директорки зоопарку, такі випадки непоодинокі. Зокрема у 2011 році до луцького зоопарку надійшов дзвінок, у якому охоронець повідомив, що на території колишнього заводу гуляють дві особини лосів. Як доказ він показав відповідну фотографію. Тварини прийшли вночі під його сторожову будку. Після того був випадок, коли вчителька однієї із музичних шкіл у місті Ківерці повідомила, що бачила лосів, які пробігали полем. Отож, можна говорити, що лосі мешкають на території Волинської області та інколи гуляють поблизу населених пунктів.

Як розповіла прессекретарка зоопарку Ольга Булковська, лосів ніде нема у зоопарках тому, що вони там не виживають. Це єдиний вид, який взагалі не можна утримувати у вольєрах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів