Поділитись:

Рада затвердила нового міністра екології

П'ятниця, 19 червня 2020, 13:01
Рада затвердила нового міністра екології

Верховна Рада призначила Романа Абрамовського міністром захисту навколишнього середовища і природних ресурсів України. За таке рішення проголосували 264 народні депутати, пише «Дзеркало тижня».

Зокрема, "Слуга народу" віддала 227 голосів, ОПЗЖ - 1 голос, "Батьківщина" - 1 голос, "За майбутнє" - 9 голосів, "Довіра" - 17 голосів, позафракційні депутати - 9 голосів. 

Роман Абрамовський народився в 1973 році в місті Комсомольську-на-Амурі, що в Хабаровському краї Росії. Новий міністр закінчив Київський національний університет внутрішніх справ.

Абрамовський в лютому-вересні 2015 року обіймав посаду заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Також він був генеральним директором ПРАТ "Укрстальконструкція" (Київ), першим заступником голови правління ВАТ ЕМЗ "Металіст". Заступником голови Минекоенерго його призначили в жовтні 2019 року.

У 2013-2014 роках був штатним помічником народного депутата Олександра Бобкова (мажоритарник, Партія регіонів, ексдиректор Горлівського коксохіму).

Наприкінці травня Кабінет міністрів розділив Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища на два окремих відомства. За кілька днів до цього прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про те, що об'єднання міністерств енергетики та захисту навколишнього середовища не дало того ефекту, якого очікували влади.

Призначення Абрамовського повинні були розглядати під час засідання, 4 червня. Однак тоді це питання зняли з розгляду. Як повідомив голова Верховної Ради Дмитро разумков, профільний комітет Ради підтримав кандидатуру Абрамовського на зазначену посаду. Однак, за словами Разумкова, "сьогодні було прийнято рішення його не виносити в зал".

Спікер парламенту не підтвердив і не спростував, що відсутність рішення про призначення Абрамовського пояснюється питанням до його е-декларації.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів