Поділитись:

У деяких областях можуть повернути жорсткий карантин

Четвер, 18 червня 2020, 18:11
У деяких областях можуть повернути жорсткий карантин

У певних регіонах України можуть запровадити жорсткий карантин із 22 червня в разі поганої епідемічної динаміки. Водночас Україна має шанс 3-4 місяці жити без карантину, якщо громадяни будуть дотримуватися протиепідемічних рекомендацій.

Про це заявив головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко на пресконференції 18 червня, – Українська правда. 

"Цей графік показує, коли і як на території нашої країни буде впроваджуватися адаптивний карантин… Цей графік показує, що якщо ми рухаємося без сезонності, у деяких областях нашої країни жорсткий карантин уже може бути введений з 22 червня. Динаміка зростання може показати ці цифри. Якщо ми підемо по жовто-зеленому сценарію, імовірність того, що влітку ми можемо пройти без карантину також досить висока. 3-4 місяці Україна може прожити без карантину. Головне зараз правильно дотримуватися протиепідемічних норм і м’яко виходити з карантинних обмежень. Якщо цього не робити, ми можемо запускати певні області в карантин, зокрема жорсткий карантин. Як це робити, ми прописали в новій постанові Кабінету Міністрів, яка була схвалена вчора і набирає чинності наступної середи, 22 червня", – пояснив він. 

Зокрема, в цій постанові написано, що карантин поширюється на території всієї держави до 31 липня і має наступні обмеження:

  • обов’язкове носіння масок у будівлях і в громадському транспорті,
  • діяльність дитячих закладів оздоровлення й відпочинку заборонена до 31 липня,
  • масові заходи – з кількістю осіб не більше ніж один на 5 кв м, у громадських будівлях, закладах харчування, магазинах – не більше однієї людини на 10 кв м, у транспорті – не більше кількості місць. 

Посилення карантину будуть запроваджувати регіональні комісії ТЕБ та НС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів