Поділитись:

На Волині хочуть звести нову церкву за півтора мільйона

П'ятниця, 22 липня 2016, 11:32
На Волині хочуть звести нову церкву за півтора мільйона

У Любомлі хочуть побудувати нову дерев'яну церкву, проте на зведення храму необхідні чималі кошти.

Отець Віктор Возняк, настоятель храму Архістратига Михаїла, на засіданні чергової дев'ятої сесії Любомльської міської ради, у середу, 20-го липня, звернувся до депутатів та голови Романа Ющука з проханням виділити з міського бюджету або кошти у сумі майже 1,5 мільйона гривень, або ж певну частину цих грошей на будівництво нової церкви у Любомлі.

"Я хотів би звернутися до всієї громади міста, незалежно від віросповідання чи приналежності до того чи того патріархату, допомогти збудувати цей храм. Прошу виділити як не усю суму, то хоча б частину коштів і розпочати будівництво церкви", – звернувся отець Віктор.

Отець Віктор висловив думку, що у Любомлі не вистачає церков, бо на великі свята усі храми переповнені, нема місця для вірян. Таким чином, настоятель наголосив на актуальності будівництва нового храму у Любомлі.

Сума, яку необхідно зібрати, складає 1 375 000 гривень. На зведення дерев'яної коробки необхідно 1 200 000 гривень, але це без покрівлі. Роботу виконуватиме приватна бригада, яка сама заготовляє дерево і зводить з нього храм. Тобто за ці кошти оплатять матеріал, а також роботу зодчих. Парафіяни вже зібрали 120 тисяч гривень і продовжують надалі збирати гроші.

Фундамент під церкву, який обійшовся у 140 тисяч гривень, вже залили, – це за кошти парафії. Наразі підготовка для будівництва храму триває, проте, щоб воно не зупинилось, варто шукати гроші вже. Бо важливим фактором також є і час будівництва: якщо ж його розпочнуть у серпні, то до зими дерев'яну коробку зведуть. Крім того, щоб узимку будівля не пропала, доведеться шукати кошти також і на покрівлю.

Депутат Сергій Шишута зазначив, що міська рада готова допомогти, проте на разі невідомо, якими коштами вона володіє, адже питання щодо коригування міського бюджету розглядатиметься на закритому другому засіданні сесії у понеділок, 25-го липня.

Міський голова Роман Ющук наголосив, що варто вивчити питання, чи має право міськрада виділяти кошти на будівництво церкви. Адже з державного бюджету не так просто виділити кошти на приватну структуру. Міський голова також попросив на засіданнях усіх профільних комісій вивчити це питання.

Окрім того, депутати запропонували написати спільне звернення до народного депутата Ігоря Гузя, аби нардеп допоміг з будівництвом нової церкви у Любомлі. Отець Віктор зазначив, що звертатиметься також і до Любомльської районної ради з таким же проханням.

Надрукувати
мітки:
коментарів