Поділитись:

Була катастрофа, має бути показовий зал: як ремонтують легендарний «Спартак» у Луцьку (ФОТО)

Середа, 17 червня 2020, 12:18

Приміщення колишнього спорткомплексу «Спартак», яке нині належить громаді міста, вже другий рік поспіль ремонтують. Роботи тут багато, адже ще кілька років тому тут був всюди грибок та в буквальному сенсі гнилі стіни.

Нагадаємо, що приміщення "Спартак" Луцькрада придбала у міську комунальну власність за 3,4 мільйони гривень у квітні 2018 року. Після цього сюди заселити дитячу юнацько-спортивну школу №3.

Її директор Геннадій Боровський розповідає, що за цей час в ремонтні роботі вклали близько півтора мільйона гривень. На першому поверсі замінили душові, санвузол, роздягальні. До ладу доводять приміщення на другому поверсі. Замінили вікна на енергоощадні, двері, нині триває ремонт спортивного залу. Хочуть довести до ладу тренажерну залу, хол, де б батьки могли чекати дітей із занять.

 «Це все одно що нова споруда. Я бачив його від початків і те, як приміщення виглядає вже зараз – дуже надихає. Хочемо зробити показовий зал», - коментує Геннадій Боровський.

Спортшкола має п’ять секцій: це теніс, легка та важка атлетики, бокс та художня гімнастика. До слова, тут зроблена система опалення, тож вже взимку можна буде проводити змагання. Максимальна потужність, на яку розрахована школа – це близько 400 вихованців.

Свого часу тут також було фехтування і є бажання й плани його відновити. Та нині все впирається у фінансування. Тож поки що про шпаги тут нагадують старі плакати.

«Тут була повна катастрофа. Луцька міська рада купила це приміщення за 3,4 млн грн. Це вартість двох квартир в Луцьку, а ми дістали цілий комплекс. Стеля була чорна від грибка. Страшно було, аби тут діти займалися. Боялися, що воно впаде на голову. Декорації для зйомок Чорнобиля», - поділився враженнями радник міського голови Ігор Поліщук.

Після ремонту тут буде фактично єдиний в місті на стільки великий зал для художньої гімнастики, яка доволі популярний вид спорту у Луцьку.

Ось так виглядало все приміщення, а зараз залишається коридор><span class=Ось так виглядало все приміщення, а зараз залишається коридор

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів