Поділитись:

На Волині судили горе-матір, через яку попеклася 6-річна донька

Середа, 17 червня 2020, 14:40
На Волині судили горе-матір, через яку попеклася 6-річна донька

Уродженку Луцька, матір чотирьох малолітніх дітей, підозрювали в тому, що вона не виконує обов’язки по догляду за ними, зловживає спиртними напоями, недбало ставиться до виконання своїх батьківських обов’язків щодо утримання та виховання своїх дітей, неодноразово залишає їх без нагляду на тривалий час. Через це з 10 грудня 2019 року діти перебувають на обліку у службі у справах дітей Ратнівської районної державної адміністрації, що опинилися у складних життєвих обставинах.

Про це йдеться у вироку Ратнівського районного суду Волинської області від 11 червня 2020 року.

Жінка 8 квітня 2019 року будучи в стані алкогольного сп’яніння залишила дітей без нагляду. Тоді її шестирічна донька, під час пустощів з вогнем із на рік меншим братом, отримала опіки в ділянці передньої стінки грудної клітки, живота, обох аксилярних ділянок, 1-11 ступеня, площею 8-10 відсотків, які по ступеню тяжкості відносяться до категорії середньої тяжкості тілесних ушкоджень.

Горе-матір після надання першої медичної допомоги дитині в медзакладі, відмовилася від її госпіталізації та лікування.

Згодом між заступником керівника Ковельської місцевої прокуратури та підозрюваною укладено угоду про визнання винуватості, відповідно до якої жінка повинна понести покарання у виді позбавлення волі на строк 2 (два) роки із застосуванням ст. ст. 75, 76 КК України встановивши іспитовий строк з покладенням визначених судом обов’язків.

У результаті суд затвердив укладену угоду, визнав жінку винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.166 КК України (Злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування)  та призначив її узгоджене сторонами покарання, у виді двох років позбавлення волі.

А на підставі ст.ст.75, 76 КК України звільнив волинянку від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши їй іспитовий строк тривалістю в один рік.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів