Поділитись:

Мерія підтримала перевізників і просить пустити транспорт у Володимирі

Вівторок, 16 червня 2020, 23:21
Мерія підтримала перевізників і просить пустити транспорт у Володимирі

Керівництво Володимир-Волинської міськради надіслало звернення до голови ОДА Юрія Погуляйка із проханням відновити рух громадського транспорту, який був призупинений через карантин.

Про це йшлося під час зустрічі маршрутників із міським головою Петром Саганюком, повідомляє міськрада.

Після послаблення карантинних заходів у Володимирі на маршрут вийшли 14 із 19 автобусів, проте від 6 червня через складну епідемічну ситуацію та згідно з рішенням Волинської регіональної комісії ТЕБ та НС пасажирські перевезення громадським транспортом у місті були скасовані.

Перевізники кажуть, що понесли великі збитки. Без заробітної плати тривалий час залишаються і водії, яким нічим годувати власні сім’ї, тому просять відновити роботу маршруток. З цим проханням вони прийшли під міську раду. 

Про ситуацію, в якій опинилися, люди розповіли міському голові Петру Саганюку. Багато водіїв звільнилися. У кожного підприємця є кредити, податки та інші зобов’язання, тому сьогодні вони загнані у глухий кут.

У той же час перевізники, які продовжують здійснювати внутріобласні перевезення, проїжджаючи через місто, регулярно зупиняються на зупинках громадського транспорту з метою посадки та висадки пасажирів, на що просять звернути увагу підприємці.

Очільник міста наголосив, що готовий підтримати перевізників, однак попросив розуміння з їхнього боку. Щоб послабити карантинні умови, передусім, повинна стабілізуватися епідемічна ситуація в місті. Станом на 16 червня рівень захворюваності у Володимирі-Волинському та районі високий, інцидентність становить 22 при допустимій нормі не вище 12-ти. 

Крім того, послаблення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється не одноосібно посадовцями виконкому міської ради, а на підставі рішення Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке приймається з урахуванням епідситуації в області.

Так, скасувати деякі послаблення протиепідемічних заходів на території Волині вирішили на засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, що відбулася під керівництвом голови ОДА Юрія Погуляйка 4 червня.

На сьогодні місто робить усе можливе для припинення поширення пандемії та очікує рішень уряду, регіональної комісії ТЕБ і НС щодо організації роботи громадського транспорту та інших можливих карантинних послаблень. Якщо такі дозволи будуть, то влада готова йти назустріч перевізникам та відновлювати громадський транспорт.

Враховуючи звернення водіїв та неодноразові усні звернення громадян, Саганюк надіслав Погуляйку лист з проханням розглянути питання відновлення пасажирських перевезень у Володимирі-Волинському в режимі маршрутного таксі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
10 квітня 2024
18 березня 2024
13 березня 2024
20 лютого 2024
14 лютого 2024
10 лютого 2024
03 лютого 2024
22 січня 2024
08 січня 2024
06 січня 2024
15:41