Поділитись:

Українцям пояснили, коли подешевшає комуналка

Четвер, 21 липня 2016, 19:33
Українцям пояснили, коли подешевшає комуналка

Високі тарифи потрібні для інвестицій, – вважає прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Витрати українців на комунальні послуги можуть зменшиться через два-три роки. Про це Гройсман заявив на зустрічі з представниками регіональних ЗМІ, – повідмляє "Сегодня".

Гройсман переконаний, що платіжки зменшаться завдяки падінню обсягів споживання.

"Ми можемо споживати в два-три рази менше енергоресурсів і платити в два-три рази менше, але для цього треба інвестувати. Тобто треба вкласти для того, щоб модернізувати. За два-три роки ми станемо більш незалежними, більш енергоефективними і середній рахунок для кожного українця буде зменшений, так як споживання буде зменшено ", – сказав Гройсман.

У той час, поки Україна буде досягати енергоефективності, уряд допоможе населенню впоратися з платіжки за рахунок субсидій.

У травні держава скасувала "соціальний" тариф на газ і встановило єдину ціну на "блакитне паливо" для населення і підприємств – 6,8 грн. Новий ринковий тариф сформований згідно з імпортним паритету: українцям продають газ за закупівельними цінами + транспортування і податки. Слідом за газом подорожчало опалення і гаряча вода, а наступне підвищення тарифів на "світло" чекає українців з вересня.

Надрукувати
мітки:
коментарів