Поділитись:

Безкоштовний проїзд лише для дітей лучан: прокуратура оскаржила рішення міськради

Вівторок, 16 червня 2020, 06:58
Безкоштовний проїзд лише для дітей лучан: прокуратура оскаржила рішення міськради

Фото ілюстративне

Луцька місцева прокуратура звернулася до Волинського окружного адміністративного суду із позовом в інтересах держави, аби визнати протиправним та нечинним рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради, яким обмежено встановлені Конституцією та законами України права дітей.

Про це інформує пресслужба прокуратури Волині.

Прокурори з'ясували що рішенням виконкому від 23.12.2019 № 852-1 «Про перелік категорій громадян, яким буде надаватись безкоштовний проїзд при здійсненні перевезень пасажирів громадським транспортом (автобус, тролейбус) м. Луцька у 2020 році» затверджено категорії дітей, зареєстрованих у Луцьку та населених пунктах Прилуцького старостинського округу, які матимуть можливість їздити в обласному центрі Волині громадським транспортом безкоштовно.

При цьому Законом надано пільги у вигляді безоплатного проїзду усіма видами міського пасажирського транспорту дітям з багатодітних сімей, дітям з інвалідністю, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, незалежно від місця їхнього проживання і можливості міськради покрити компенсаційні виплати перевізникам за перевезення пільгових категорій громадян, які не є членами територіальної громади Луцька та Прилуцького старостинського округу.

Прийнявши таке рішення, виконком Луцької міської ради обмежив права дітей, які встановлені Конституцією України та Законами України, вважають у прокуратурі.

Відтак у суді прокурори наполягатимуть на визнанні рішення виконкому протиправним та нечинним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів