Поділитись:

Луцькому "Променю" планують погодити зменшення розміру пайової участі

Четвер, 21 липня 2016, 14:22

ТзОВ "РЦ "Промінь" планують зменшити розмір пайової участі у зв'язку з облаштуванням площі для лучан перед будівлею.

Про це стало відомо на постійній комісії Луцькради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва 21 липня.

Як повідомив начальник управління капітального будівництва Луцької міськради Леонід Карабан, вони детально опрацювали усі акти виконаних робіт, перевірили їхні об'єми і розцінки. Жодних претензій до забудовника не виникло.

Серед робіт, виконаних у рамках благоустрою прилеглої до "Променя" території такі:

  • будівництво світлофорного об'єкта на пр. Перемоги, 7а – 203 428 гривень;
  • капітальний ремонт площі перед кінотеатром "Промінь" – 1 386 230 гривень;
  • встановлення вуличного освітлення на площі перед кінотеатром "Промінь" – 269 806 гривень;
  • встановлення пішохідних турнікетних огороджень – 56 823 гривень;
  • перенесення зупинки громадського транспорту – 91 479 гривень.

Зі слів Леоніда Карабана, ТзОВ "Промінь" просило ще зменшити пайову участь на перенесення теплової мережі на суму 666 тисяч 065. Однак управління відкинуло це прохання, тому що ця споруда була перенесена через розширення будівлі розважального центру.

У результаті напрацювань, як зазначив начальник управління, вони не прийняли об'єктів на загальну суму більше 716 тисяч гривень.

Карабан повідомив, що сума договору, укладеного між міською радою і приватними підприємцями на пайову участь становить 2,1 млн гривень.

А оскільки ТзОВ "РЦ "Промінь" виконало робіт з розвитку інфраструктури на загальну суму 2 007 766 гривень, то інвестор повинен буде сплатити до міського бюджету ще 92 тисячі гривень.

"Якщо депутати приймуть рішення на сесії, управління укладе з "Променем" додаткову угоду і вони сплатять цю суму в міський бюджет", – зазначив начальник управління капітального будівництва.

Пропозиція викликала певне обговорення.

Член комісії Сергій Шкода запитав, куди поділася стара бруківка.

На це Леонід Карабан відповів, що бруківка, як і ліхтарі, бордюри, смітники та інша комунальна власність, була передана департаменту ЖКГ.

Зі слів представника ТзОВ "Промінь" Андрія Маруняка, окрім того, що замінили бруківку на загальній площі, яку врахували у кошторисі, то ще орієнтовно на 10 метрах квадратних плиту поміняли з ініціативи інвестора, а тому коштів за цю роботу не вимагатимуть.

Крім того, зауважує представник "Променю", в розрахунок не взяли також одну з транспортних кишеньок поряд з "Укртелекомом", яку вже практично завершили.

"Там також затрачені значні кошти і ми в розрахунок їх не подавали", – каже Андрій.

Також, згідно з технічні вимогами від ДАІ, власники розважального центру облаштували світлофор, щоб вирішити проблеми з рухом.

Однак депутат Шкода зазначив, що таким чином зроблять ще більшу проблему, адже представники житлового комплексу "Яровиця", який будують поряд, також мають встановити світлофор.

Представник "Променю" відповів, що світлофорний об'єкт встановили відповідно до норм і спеціалісти ДАІ повинні були все це передбачити. Там буде таймер, який регулюватиме рух пішоходів і транспорту. Для належної роботи світлофору необхідно було створити дві кишеньки для громадського транспорту, що інвестор і зробив.

Голова комісії Петро Нестерук запитав, яким чином вираховували кошторисні кошти і чи є акти виконаних робіт.

Леонід Карабан запевнив, що їхнє управління здійснювало технічний нагляд на об'єкті і в кожному акті виконаних робіт стоїть два підписи: інженера-будівельника, який підписав фізичні об'єми та інженера-кошторисника, який перевіряв розцінки.

Нестерук своєю чергою зауважив, що дуже добре, якщо підприємець будує не лише власну споруду, але й опікується навколишньою територію. Проте запитав представника ТзОВ "Промінь", які вони надають гарантії щодо облаштованої площі.

Той відповів, що гарантія, як мінімум, 2 роки. Мовляв, якщо нова бруківка має просісти, то зробить це ще за два місяці.

"Чи погоджували з кимось проект реконструкції? Чи було громадське обговорення", – запитала член комісії Вікторія Побережна.

Начальник управління капітального будівництва відповів, що нинішнє законодавство не передбачає погодження ні з органами виконавчої влади, ні з громадськістю, ні з ким.

Єдиний варіант, з його слів, розробити депутатські пропозиції.

У підсумку члени комісії одноголосно проголосували за те, щоб підтримати зменшення ТзОВ "Промінь" коштів пайової участі.

Надрукувати
мітки:
коментарів