Поділитись:

Літнє кафе в Центральному парку таки добудують із порушеннями

Четвер, 21 липня 2016, 14:00

Виконком Луцькради не скасував паспорт прив'язки під тимчасовою спорудою поблизу кафе "Бригантина", яку з порушеннями зводить підприємець Орися Шеремета.

Начальник управління підприємництві та реклами Олександр Козлюк під час засідання виконкому 20 липня повідомив, що робоча група, яка контролює встановлення тимчасових споруд, отримала звернення від департаменту муніципальної поліції, – інформує ВАР.

За результатами перевірки муніципальної поліції, тимчасова споруда, а саме літнє кафе з майданчиком, не відповідає паспорту прив'язки.

Підприємець самовільно збільшила площу тимчасової споруди, про що муніципали видали відповідний припис. Шеремету зобов'язали привести споруду до паспорта або внести зміни до паспорта до 12 червня. Підприємцю надали час на приведення документів до належного стану. Проте підприємець, не усунула порушень у встановлений законодавством термін. Тож, муніципали просили скасувати паспорт прив'язки.

Член виконкому Олег Бондарук зазначив, що Шеремета вже не вперше порушує правила, а споруду, яку встановили, аж ніяк не назвеш тимчасовою.

Представник підприємства Яна Чуріна натомість зазначила, що була експертиза, у якій експерти визначили, що споруда не є капітальним будівництвом, а є тимчасовою спорудою. Вона визнала, що припис був, і підприємець неодноразово звертався про зміну паспорта прив'язки. Проте питання не можна було вирішити за такий короткий термін через технічні моменти.

"Сам павільйон не перевищує допустимі розміри", ‒ сказала Чуріна. Перевищили лише розмір майданчика, та й то лише через те, що майданчик для дітей мали встановлювати на болотистій місцевості. Тому літній майданчик почали встановлювати із порушенням.

"Ми вже почали демонтувати частину споруди", – додала представник. За її словами, зараз закінчився ордер на демонтаж, та за декілька днів його мають продовжити.

Юрій Моклиця нагадав, що паспорт прив'язки видали ще у серпні минулого року. Проте коли почалася робота, то помітили, що площу перевищили майже вдвічі. Порушення зафіксували і підприємця попередили. За словами Моклиці, припису про приведення паспорту до нових розмірів немає, є лише припис про приведення об'єкта до параметрів паспорта.

"Неодноразово було обумовлено, що якщо до 12 червня споруду не приведуть до паспорта прив'язки, то паспорт скасують". – зазначив Моклиця. Проте представники підприємства і далі "ходили і просили". За словами Моклиці, сьогодні муніципали були на об'єкті і він досі не приведений до норми, тож, поведінка підприємця просто зухвала. Тому він закликав підтримати скасування.

Депутат Андрій Козюра, який був у складі робочої групи, відзначив, що теж помітив зверхню поведінку підприємців. Проте не варто приймати "гаряче" рішення, бо суб'єкт вже там господарює. Тож, варто дати час до кінця тижня чи наступного засідання виконкому.

Натомість слово попросила підприємець Орися Шеремета, яка стверджувала, що у приписі вказано "або… або". За її словами, розмір споруди вже зменшують і за декілька днів таки приведуть її до розмірів паспорта прив'язки.

Член виконкому Ірина Чебелюк запропонувала зняти проект рішення з порядку денного виконкому, бо добре розібратися у ситуації, та цю пропозицію не підтримали.

Зрештою не підтримали й пропозиції скасувати паспорт прив'язки.

Члени виконкому голосували двічі і обидва рази проект не набрав необхідної кількості голосів. Тож, паспорт у підприємця дійсний, як і припис про приведення споруди у відповідність до паспорта.

Надрукувати
мітки:
коментарів