Поділитись:

На Волині скажений лабрадор покусав дитину та жінку

П'ятниця, 12 червня 2020, 23:15
На Волині скажений  лабрадор покусав дитину та жінку

На обійсті одного із жителів села Бережці Любомльського району собака породи лабрадор відчепився, вибіг на дорогу, де гралися діти, покусав семирічного хлопчика, а потім почав «з’ясовувати стосунки» з двома іншими собаками.

Біда сталася ще 7 червня, пише Кордон.

Від лабрадора дісталося й одній із жінок, яка вибігла на галас і дитячий плач та намагалася розборонити чотирилапих. Покусав він в той день і корову свого господаря. У підсумку безтямного собаку застрелили і закопали.


«Коли про випадок стало відомо нам, ми одразу поїхали на місце події, відкопали чотирилапого і відібрали патматеріал, оскільки була підозра, що у нього сказ. Невдовзі експертиза підтвердила наші припущення: собака був скажений. Тож покусану корову було щеплено проти сказу, собак, яких покусав лабрадор, довелося знищити і спалити. На місці знищення, спалювання, відбору патматеріалу, покусу дитини була проведена дезінфекція», – розповідає зав. епізоотичним відділом районної державної лікарні ветмедицини Валентина Литвиненко.


Постраждала дитина була на один день госпіталізована у травматологічне відділення любомльської лікарні. Нині хлопчик перебуває вдома і проходить курс вакцинації від сказу. Такий же курс проходить і постраждала жінка.

У радіусі 5 кілометрів від місця події ветеринарна служба наклала карантинні обмеження на 60 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
21 квітня 2024
13:25
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
14 квітня 2024
10 квітня 2024