Поділитись:

Як виборцям без "прописки" проголосували в Луцьку

П'ятниця, 12 червня 2020, 16:01
Як виборцям без

Центральна виборча комісія дозволила виборцям без зареєстрованого місця проживання брати участь на виборах усіх рівнів.

Відтак виборці, які не мають зареєстрованого місця проживання, можуть визначити свою виборчу адресу за місцем свого фактичного проживання за погодженням з відділом ведення Державного реєстру виборців, – повідомили в Луцькій міській раді. 

Для цього такому виборцю необхідно звернутися до відділу за місцем свого фактичного проживання із заявою:

  • щодо включення до Державного реєстру виборців (далі-Реєстр) – у разі якщо виборець міста, якому виповнилося 18 років, виявив, що його не включено до реєстру;
  • щодо зміни виборчої адреси – у разі, якщо запис про виборця міститься у реєстрі, але він вибув із зареєстрованого місця проживання.

Таку заяву можна подати як у паперовій, так  і в електронній формі з використанням мережі інтернет. Заява в паперовій формі може бути подана також через уповноважену особу, повноваження якої оформлено відповідно до законодавства, що дозволить скористатися цією процедурою особам з інвалідністю. Заява в електронній формі подається із застосуванням кваліфікованого електронного підпису виборця.

Заява буде визнана обґрунтованою, якщо до неї додано копію одного з документів, що підтверджують фактичне проживання виборця за вказаною ним адресою. З переліком документів та детальною інформацією можна ознайомитися на офіційному сайті Луцької міської ради в рубриці “Виборець повинен знати!”

Важливо врахувати, що вказані заяви можна подавати у міжвиборчий період та у перші п’ять днів виборчого процесу. Разом з тим виборець, якому відділом вже було визначено виборчу адресу за фактичним місцем його проживання, може звернутися із новою заявою щодо чергової зміни не раніше ніж через 180 днів після внесення першої до реєстру.

Таким чином з 1 липня 2020 року відсутність у громадянина України зареєстрованого місця проживання не перешкоджатиме його участі у голосуванні під час проведення загальнодержавних та місцевих виборів.

Нагадуємо, що відділ розташований за адресою: м.Луцьк, вул.Богдана Хмельницького, 19, каб.103, 109. Телефони для довідок: 777 953, 777 952, 777 917.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів