Волинські офіцери громад отримали 25 новеньких службових автомобілів (фото, відео)

Четвер, 11 червня 2020, 15:06

25 ОТГ Волині отримали своїх поліцейських офіцерів громади та поліцейські автівки.

Урочистості, в яких взяли участь голови ОТГ, Голова Національної поліції України участь Ігор Клименко, заступник Голови Національної поліції України Олександр Фацевич, начальник ГУНП у Волинській області Юрій Крошко, начальник Управління патрульної поліції Волині Андрій Крутень та керівники органів місцевої влади відбулися в обласному центрі на Київському майдані 11 червня.

Ключі від новеньких, придбаних за кошти з бюджету України, Renault Duster вручив головам ОТГ та офіцерам Голова Національної поліції України Ігор Клименко.

З його слів, передача автотранспортних засобів відбуватиметься в рамках проєкту «Поліцейський офіцер громади», до реалізації якого однією з перших долучилася Волинська область.

«Сотні найвіддаленіших сіл не були охоплені роботою поліції. Мільйони людей поліцейського бачили в кращому випадку раз у 2-3 місяці. У зв’язку з тим, що пішла реформа децентралізації, на сьогодні 207 ОТГ, а це 2 мільйони населення, отримали своїх поліцейських. І Волинська область теж вливається в ці ряди – 25 ОТГ, 30 – поліцейських сьогодні отримають автомобілі, які повністю обладнані всім необхідним», – зауважив Голова Нацполіції.

З його слів, поліцейський офіцер громади – це універсальний поліцейський, який має служити на території цієї громади і жити на її території. Поліцейського мають знати всі жителі населених пунктів, які в цю ОТГ входять, і він має знати всі їх проблеми.

Автомобілі, які закупили з державного бюджету мають високу прохідність. Це дозволить прибувати поліцейським на виклик чи на допомогу і в сніг, і в дощ.

«На цих поліцейських із 1 липня лягає також питання розкриття злочинів. Вони будуть дізнавачами – тими людьми, які першими прибуватимуть на злочині профілактуватимуть злочинність», – додав Ігор Клименко.

Він переконаний, що цей проєкт дозволить громадянам відчувати себе в безпеці та знати, що поліція готова оперативно надати допомогу.

Своєю чергою голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко побажав поліцейським завоювати довіру і бути завжди на стороні закону, а голова обласної ради Ірина Вахович додала, що реформа в Національній поліції є найбільш вдалою, тож облрада й надалі співпрацюватиме з Нацполіцією.

Опісля вітальних слів відбулося вручення ключів від автівок, а також традиційне спільне фото на пам'ять.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: