Поділитись:

Волинян застергіють про новий вид банківського шахрайства

Середа, 20 липня 2016, 13:44
Волинян застергіють про новий вид банківського шахрайства

Невідомі від імені фінансових установ розсилають користувачам інтернету листи з вірусом нібито про наявність відкритого кредиту.

Про це повідомляє прес-служба Приватбанку.

Як зазначили у прес-службі, користувачі інтернет-мережі отримують електронного листа, в якому є інформація про взятий кредит та наявність заборгованості за ним. Також у листах йдеться про судовий розгляд і пропонується ознайомитися з відповідними документами, котрі додані до тексту листа.

При переході за посиланням існує загроза отримання вірусу на персональний комп'ютер. Відтак, у випадку отримання такого листа слід не відкривати вкладені документи та сповістити банк про розсилку.

"Ні в якому разі не переходьте за посиланнями в листах-вірусах. Зателефонуйте в банк за номером 3700, звертайтесь до найближчого відділення ПриватБанку в своєму місті чи районі та проясніть ситуацію. Останнім часом листи отримали навіть громадяни, які не мають жодного відкритого рахунку в банку. Вони надходять від імені різних українських банків. Занепокоєні користувачі переходять за посиланням та внаслідок цього отримують вірус на свій комп'ютер", – застергіають у прес-службі Приватбанку.

Надрукувати
мітки:
коментарів