Поділитись:

В Україні стало простіше зареєструвати земельну ділянку

Субота, 06 червня 2020, 16:20

Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка дозволяє ухвалювати рішення про реєстрацію земельної ділянки будь-якому державному кадастровому реєстратору, обраному за принципом випадковості системою Державного земельного кадастру.

Про це йдеться у повідомиленні Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, повідомляє .

«На засіданні уряду прийнято постанову, яка запроваджує принцип екстериторіальності в державній реєстрації земельних ділянок. Це означає, що відтепер рішення про реєстрацію земельної ділянки може бути прийнято будь-яким державним кадастровим реєстратором, обраним за принципом випадковості системою Державного земельного кадастру», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, документ розроблено для підвищення рівня доступності, відкритості та прозорості при наданні адміністративної послуги з державної реєстрації земельної ділянки. Старт пілотного проєкту із запровадження принципу екстериторіальності в державній реєстрації земельних ділянок, який триватиме 2 роки, планується на 10 червня.

Зокрема, удосконалюються такі процедури: процедура реєстрації земельної ділянки скорочується з 14 до 7 робочих днів; реалізується принцип екстериторіальності при наданні відповідної послуги; усуваються причини, які зумовлюють необхідність неодноразових звернень заявників із заявами та документами через центр надання адміністративних послуг до державних кадастрових реєстраторів (у разі відмови у державній реєстрації).

Також постановою приведено у відповідність до вимог чинного законодавства можливість здійснювати замовлення, проведення та одержання результатів державної експертизи землевпорядної документації в електронній формі через Єдиний державний портал адміністративних послуг та інтегровані з ним інформаційні системи Держгеокадастру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
10 червня 2022
26 березня 2022
27 січня 2022
18 березня 2021
09:00
14 листопада 2019
03 травня 2019
01 лютого 2017
28 грудня 2016
31 березня 2016
15 березня 2016