Поділитись:

У Китаї випустили смартфон, який може вимірювати температуру (відео)

Субота, 06 червня 2020, 21:01
У Китаї випустили смартфон, який може вимірювати температуру (відео)

У новому смартфоні Honor Play 4 Pro — бренді, який належить китайській компанії Huawei — доступний інфрачервоний датчик вимірювання температури. Він показує температуру тіла, якщо телефон піднести до обличчя чи зап’ястка людини.

Про це повідомляє XDA-Developers.

За даними розробників, інфрачервоний сенсор працює за температур від 20 до 100 градусів за Цельсієм, а точність його вимірювання – одна десята градуса. Працює сенсор через стандартний додаток на пристрої.

Що стосується інших характеристик, то модель продається у двох специфікаціях. У найдешевшій  –  6 Гб оперативної пам’яті, чотири фронтальні камери, а в найдорожчій –  8 Гб «оперативки». Усі три моделі підтримують 5G і мають екран із роздільною здатністю 1920 на 1080 пікселів.

 

У Китаї Honor Play 4 Pro буде доступний уже незабаром, його ціна складатиме від 420 доларів. Водночас наразі невідомо, коли смартфон буде продаватися за межами КНР (і чи буде продаватися взагалі).

Honor Play 4 Pro –  не перший телефон із вбудованим датчиком вимірювання температури. У 2016 році видання оглядало модель Cat S60 із тепловізійною камерою. Той ґаджет був націлений на професійних користувачів –  як-от будівельників чи працівників природоохоронних зон.

Зазначимо, що вимірювання температури наразі є одним зі способів виявлення в людей симптомів коронавірусної хвороби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів