Поділитись:

Хто такі суперпоширювачі коронавірусу і як їх оминути цими вихідними

Субота, 06 червня 2020, 08:14
Хто такі суперпоширювачі коронавірусу і як їх оминути цими вихідними

Цьогоріч поминальні дні в Україні були перенесені. У зв’язку з пандемією влада у квітні була змушена заборонити багатолюдні відвідування цвинтарів у звичні дні – після Великодня. На рівні уряду та обласних адміністрації були ухвалені рішення: проводи пройдуть на початку літа – на Трійцю, починаючи з 6 червня, Троїцької суботи.

Про це повідомляє Главком.

Були сподівання, що до цього моменту ризик інфікування коронавірусом знизиться. Та не так сталось, як гадалось. В останні дні показники захворюваності на Сovid-19 знову б’ють рекорди.При цьому уряд вже пішов на суттєві послаблення карантинних вимог. У тому числі було дозволене проведення релігійних заходів.  

6 червня – Троїцька або Батьківська субота. У цей день згадують не тільки померлих родичів, а й усіх християн, які жили на Землі і пішли в світінший. У батьківську суботу в храмах проводяться заупокійні служби, а могили на кладовищахприйнятоприкрашатизеленню та квітами.
Як писав «Главком», епідеміолог Катерина Сояк пов’язує сплеск нових випадків хвороби саме із пом’якшенням карантину 1 червня, саме тоді запрацював у повну силу громадський транспорт, діти пішли у садочки. Більш того, громадяни, зокрема у Києві, вже давно перестали належно виконувати усі необхідні заходи безпеки. До транспорту багато хто дозволяє собі заходити без маски, а ті, хто одягають, часто роблять це формально, залишаючи неприкритим ніс. 

Водночас інфекціоніст Сергій Крамарєв вважає, що підвищення показників обумовлено й збільшенням масштабів тестування, а не лише послабленням карантину. Більше аналізів – більше виявлених випадків. Аргумент фахівця такий: інкубаційний період у Covid-19 становить 5-14 днів, тож поки що минуло замало часу для висновків про згубний вплив рішень уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів