Поділитись:

Як у Луцьку обиратимуть керівників освітніх закладів: затвердили положення

Вівторок, 09 червня 2020, 11:07
Як у Луцьку обиратимуть керівників освітніх закладів: затвердили положення

Луцька міська рада затвердила Положення про проведення конкурсу на заміщення посади керівника комунального закладу загальної середньої освіти.

Відповідне рішення ухвалили 9 червня.

Згідно з ним, претендентом на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти може бути особа, яка є громадянином України, вільно володіє державною мовою, має вищу освіту ступеня не нижче магістра, стаж педагогічної та/або науково-педагогічної роботи не менше трьох років (крім керівників приватних, корпоративних закладів освіти), організаторські здібності, стан фізичного і психічного здоров’я, що не перешкоджає виконанню професійних обов’язків, пройшла конкурсний відбір та визнана переможцем конкурсу відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту».

Сам конкурс буде складатися з таких етапів:

  1. прийняття рішення про проведення конкурсу;
  2. затвердження складу конкурсної комісії;
  3. оприлюднення оголошення про проведення конкурсу;
  4. прийняття документів від осіб, які виявили бажання взяти участь у конкурсі;
  5. перевірка поданих документів на відповідність установленим законодавством вимогам;
  6. допущення кандидатів до участі у конкурсному відборі;
  7. ознайомлення кандидатів із закладом освіти, його трудовим колективом та представниками батьківського самоврядування закладу;
  8. проведення конкурсного відбору;
  9. визначення переможця конкурсу;
  10. оприлюднення результатів конкурсу.

Рішення про проведення конкурсу приймає управління освіти Луцької міської ради одночасно з прийняттям рішення про утворення нового закладу загальної середньої освіти; не менше, ніж за два місяці до завершення строкового трудового договору (контракту), укладеного з керівником закладу загальної середньої освіти або не пізніше десяти робочих днів з дня дострокового припинення договору, укладеного з керівником відповідного закладу загальної середньої освіти, чи визнання попереднього конкурсу таким, що не відбувся.

Це оголошення про проведення конкурсу оприлюднюється на веб-сайтах Луцької міської ради, управління освіти та веб-сайті закладу освіти (за наявності) наступного робочого дня після прийняття рішення про проведення конкурсу.

Рішення комісія ухвалює, голосуючи простою більшістю голосів присутніх на засіданні членів конкурсної комісії. Спосіб голосування визначається комісією перед початком засідання.

У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови конкурсної комісії.

Конкурсний відбір переможця конкурсу здійснюється за результатами:

  • перевірки знання законодавства у сфері загальної середньої освіти, зокрема законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту» та інших нормативно-правових актів у сфері загальної середньої освіти;
  • перевірки професійних компетентностей шляхом виконання ситуаційного завдання;
  •  публічної та відкритої презентації державною мовою перспективного плану розвитку закладу загальної середньої освіти, а також надання відповідей на запитання членів конкурсної комісії в межах змісту конкурсного випробування.

Перевірка на знання законодавства та виконання ситуаційного завдання кандидатами здійснюється у письмовій формі.

Управління освіти Луцької міської ради забезпечує відеофіксацію проведення конкурсу з подальшим оприлюдненням на веб-сайтах Луцької міської ради та управління освіти відеозапису впродовж одного робочого дня з дня його проведення.

Загальна тривалість конкурсу не може перевищувати двох місяців з дня його оголошення.

Трудовий договір з переможцем укладається на шість років на підставі рішення конкурсної комісії. Після закінчення строку, на який укладено строковий трудовий договір, трудові відносини припиняються та не можуть бути продовжені на невизначений строк.

Із особою, яка призначається на посаду керівника закладу загальної середньої освіти вперше, укладається трудовий договір строком на два роки. Після закінчення строку дії такого строкового трудового договору та за умови належного його виконання сторони мають право продовжити строк дії відповідного строкового трудового договору ще на чотири роки без проведення конкурсу.

Особа не може бути керівником одного і того ж закладу загальної середньої освіти більше ніж два строки підряд (крім тих, що розташовані в населених пунктах з одним закладом загальної середньої освіти). До першого шестирічного строку включається дворічний строк перебування на посаді керівника закладу загальної середньої освіти, призначеного вперше.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів