Поділитись:

Баг в Android: смартaфони виходять з ладу через фото заходу сонця

П'ятниця, 05 червня 2020, 21:04
Баг в Android: смартaфони виходять з ладу через фото заходу сонця

Користувачі скаржаться, що коли вони ставлять на шпалери одне і те ж фото заходу сонця, то їхні Android-смартaфони виходять із ладу.

Про це пише «Детектор медіа», посилаючись на ВВС.

Проблема в основному виникає на смартфонах Samsung і Google Pixel. Судячи зі скарг, це стосується лише користувачів, які мають останню версію, а саме Android 10.

На фото просто хмарне небо, озеро та гори, та якщо встановити його на шпалери – екран смартфону починає постійно вмикатись і вимикатись. Подекуди проблема вирішується лише скиданням пристрою до заводських налаштувань, пише видання. Та журналіст ВВС протестував шпалери на своєму смартфоні, й не радить перевіряти.

Спеціалісти компанії Pen Test вважають, що проблема в тому, що деякі фото містять більше інформації про колір, і смартфон просто не здатен обробити такий обсяг даних. Вся справа в тому, що якість цифрових фото покращується, і пристрою необхідно прийти висновку, як точно відобразити якийсь новий відтінок зеленого абощо.

«Телефон виходить з ладу, бо не знає, як правильно це зробити, а розробники ймовірно не думали, що це може трапитись», – вважають у Pen Test.

Втім, такі фото можна створити навмисне, використовуючи кольори поза стандартним форматом sRGB, яким із 1996 року послуговуються HP та Microsoft

Офіційного пояснення поки немає. Google наразі не дав коментарів, а Samsung анонсував оновлення, що виправить несправність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів