Поділитись:

На соціально-економічний розвиток Волині дали 50 мільйонів

Середа, 20 липня 2016, 09:47
На соціально-економічний розвиток Волині дали 50 мільйонів

Постановою Кабінету Міністрів України № 395 на соціально-економічний розвиток Волинської області передбачено майже 50 мільйонів гривень.

Про основні аспекти використання та розподілу передбачених державних коштів говорили під час робочої наради, яку провів голова Волинської ОДА Володимир Гунчик. Участь у нараді взяв народний депутат України Ігор Лапін, помічники волинських нардепів та керівники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації, – повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

"Волинь отримала 48 мільйонів 520 тисяч гривень із державного бюджету, ще більше як півтора мільйона – співфінансування із місцевих бюджетів, у підсумку 50 мільйонів – на соціально-економічний розвиток Волинської області, – зазначив Володимир Гунчик. – Область отримала ці кошти завдяки об'єднанню зусиль заради розвитку рідного краю. Відповідна робота розпочалася ще у 2015 році, коли уряд України оголосив що у 2016 році з Державного бюджету на розвиток територій планується виділити 1 мільярд гривень. Потому обласна державна адміністрація спільно із волинськими народними депутатами розпочала підготовку пропозицій. Ситуація постійно змінювалася, змінювалися обсяги фінансування, але кожна пропозиція народного депутата, який представляє виборчий округ в межах області, потрапила на розгляд урядовців. Відтак, уряд України ухвалив рішення, тож маємо немалу суму на реалізацію задуманих планів розвитку волинського регіону".

Що ж до використання державних коштів, голова облдержадміністрації акцентував на своєчасності та ефективності:

"За результатами ефективного та своєчасного використання коштів із державного бюджету на соціально-економічний розвиток Волинської області зможемо говорити про наступний транш та подавати відповідні пропозиції на розгляд Кабміну, – наголосив Володимир Гунчик. – Відповідальність за використання цих коштів лежить на обласній державній адміністрації. Саме тому ми не можемо допустити, щоб на Волині були проблеми. Освоювати кошти потрібно швидко та правильно".

Що ж до фінансових планів та асигнувань із державного бюджету у другому півріччі 2016 року, голова облдержадміністрації висловив сподівання, що область може розраховувати на ще близько 60 мільйонів гривень.

Начальник департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк наголосив на співфінансуванні із місцевих бюджетів (одна із основних умов реалізації інвестиційних проектів), а це близько 1,5 % від наявної суми із Державного бюджету.

"Наразі в Міністерстві фінансів України доопрацьовується відповідна постанова Кабінету Міністрів України № 395, потому чекатимемо погодження із Державної казначейської служби і тільки після цього зможемо приступити до процедури використання коштів на території області, – розповів Ігор Никитюк. – Питання співфінансування із місцевих бюджетів є обов'язковим, без наявності якого казначейство не розпочне фінансування із Держбюджету".

У зв'язку із цим голова облдержадміністрації звернуся до міських голів та голів районних державних адміністрацій з проханням передбачити співфінансування при внесенні змін до міських, районних бюджетів за результатами перевиконання у першому півріччі 2016 року.

Також учасники наради обговорили особливості використання коштів, практичні моменти реалізації поставлених завдань та проведення прозорих державних закупівель. Адже з 1 серпня цього року усі закупівлі за кошти державного бюджету повинні здійснюватися виключно через систему "PROZORRO".

Надрукувати
мітки:
коментарів
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024