Поділитись:

У Рожищі дитсадки відкриють не раніше липня

Четвер, 04 червня 2020, 15:40
У Рожищі дитсадки відкриють не раніше липня

Заклади дошкільної освіти у Рожища відкриють не раніше липня. Освітянам потрібно не менше місяця, аби виконати всі вимоги Кабміну та підготувати дошкільні заклади освіти до роботи з дітьми в умовах епідемії COVID-19.

Про це повідомляє Рожищенська міська рада.

Нагадаємо: відповідно до пропозицій, анонсованих Кабміном, вихід з карантину та відкриття ДНЗ планувалися у вересні. За цей час у дитсадках  передбачалася поетапна підготовка закладів до прийому дітей. 

Оскільки відбулися зміни і МОЗ дозволило відкриття ДНЗ з 1 червня, виникло питання швидкого вирішення вимог Кабміну та рекомендацій Головного санітарного лікаря України. Самі освітяни вважають, що втілити на практиці постанову Кабміну буде не просто. Адже потрібно закупити на дитсадки безконтактні термометри, дезінфікуючі засоби, кварцові лампи, пошити багаторазові маски для персоналу закладів та інше. Затягується процес через потребу дотримання чинного законодавства в сфері закупівель через платформу «Prozorro».

Зваживши всі за та проти, директорки ЗДО міста одноголосно вирішили: дітей у заклади зможуть прийняти не раніше 9 липня. Адже треба провести ремонтні роботи в будівлях, які планується розпочати з 9 червня, після виходу на роботу обслуговуючого персоналу. Окрім того, педагогічний персонал у відпустці до 8 липня.

Ще одна вагома причина, зі слів директорів ЗДО, це неможливість пройти медогляд в Рожищенській ЦРЛ. Як відомо, кожна організація має свій графік проходження медичного огляду в закладах охорони здоров’я. Для працівників закладів дошкільної освіти він припадає на червень. А оскільки райлікарня працює в умовах карантину, працівники, які своєчасно не пройшли обов`язковий медичний огляд, до роботи з дітьми не допускаються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів