Поділитись:

Для голосування за громадські ініціативи Луцька хочуть впровадити Bank ID

Вівторок, 19 липня 2016, 13:51
Для голосування за громадські ініціативи Луцька хочуть впровадити Bank ID

До програми підтримки громадських ініціатив лучан планують внести ряд змін, щоб унеможливити фальсифікації при голосуванні.

Зміни до програми на 2017 рік розглядали на постійній комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 19 липня.

Як зазначив заступник міського голови Сергій Григоренко, після спільного обговорення з журналістами та громадськими активістами було напрацьовано технічні зміни до програми, які повинні перешкодити можливим "накруткам" голосів.

Зі слів Григоренка, внесення змін спровоковане скандальною ініціативою, пов'язаною з проведенням "Фестивалю волинської журналістики". Авторів ініціативи звинуватили у фальсифікуванні голосів.

Головна зміна – обов'язкова реєстрація користувачем через Bank ID, щоб віддати свій голос за певну ініціативу.

Окрім того, члени комісії підтримали пропозицію про створення Координаційної ради у складі: депутати або їхні делегати (третина), громадські активісти (третина) і журналісти. Ця рада повинна отримати повноваження заблокувати ініціативу, якщо виявить якісь зловживання.

Члени комісії одноголосно підтримали запропоновані зміни зі своїми уточненнями.

Довідка: Bank ID – це спосіб верифікації громадян через українські банки для надання адміністративних послуг через інтернет.

Надрукувати
мітки:
коментарів