Поділитись:

П'яний волинян підірвав гранату на подвір'ї

Вівторок, 02 червня 2020, 11:49

У Ковельському районі поліцейські затримали місцевого жителя, який підірвав на подвір’ї гранату.

Про це інформує сектор комунікації поліції Волинської області. 

У понеділок, 1 червня, до поліції зателефонувала 25-річна жителька Ковельського району та повідомила, що чоловік, з яким вона перебуває на стадії розлучення, прийшов до будинку її матері та, погрожуючи розправою, кинув на подвір’я предмет, схожий на гранату. Предмет вибухнув. Внаслідок вибуху ніхто не постраждав. Правопорушник перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Під час огляду місця пригоди за участю спеціалістів вибухотехнічного відділу ГУНП у Волинській області поліцейські вилучили металеві уламки, характерні для вибуху гранати «Ф-1», предмет, схожий на запобіжний важіль осколкової ручної гранати, зразки грунту тощо.

Зловмисника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відомості слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 15 ч. 2 п. 5 т. 115 Кримінального кодексу України. Мова йде про замах на умисне вбивство вчинений способом, небезпечним для життя багатьох осіб. Санкція статті передбачає від десяти до п'ятнадцяти років позбавлення волі.

Після оголошення підозри затриманому обиратимуть міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Поліція Волині попереджає: незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами тягне за собою кримінальну відповідальність. Санкція частини 1 статті 263 Кримінального кодексу України передбачає, зокрема, до семи років позбавлення волі. Особа, котра добровільно видасть органам влади зброю та боєприпаси, звільняється від кримінальної відповідальності, передбаченої цією статтею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
22 березня 2024
20 березня 2024
17 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024
12 березня 2024
08 березня 2024