Поділитись:

Користувачів WhatsApp попередили про нову схему шахрайства

Вівторок, 02 червня 2020, 21:02

Користувачів месенджера WhatsApp попередили про нову схему, за допомогою якої шахраї можуть отримувати доступ до їх акаунтів.

Про це пише Главком з посиланням на Forbes.

Крадіжка профілів стала можлива через прив'язку до номера телефону і використовується месенджером SMS-верифікації.

Відзначається, що для входу в обліковий запис на новий пристрій користувачі WhatsApp повинні ввести спеціальний код, який приходить їм по SMS. Саме цим і скористалися зловмисники. Отримавши доступ до WhatsApp або Facebook кого-небудь із знайомих потенційної жертви, вони відправляли наступне повідомлення: «У мене не працюють SMS, тому я не можу отримати код від WhatsApp. Я попросив відправити пароль на твій номер, перейшли його, будь ласка». 

Код, який приходив на телефон жертви, був потрібен для входу в його власний WhatsApp. Якщо людина пересилала дані з SMS, зловмисники отримували доступ до її облікового запису. Крім того, деякі почали створювати акаунти, в яких видавали себе за представників WhatsApp. Вони стверджували, що людина повинна відправити дані для входу в обліковий запис їм в особисті повідомлення.

Користувачам месенджера нагадали, що WhatsApp ніколи не просить користувачів відправити кому-небудь особисті дані або коди підтвердження. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів