Поділитись:

На Волині усіх пацієнтів онкоцентру перед госпіталізацією тестують на COVID-19

Понеділок, 01 червня 2020, 10:45
На Волині усіх пацієнтів онкоцентру перед госпіталізацією тестують на COVID-19

Перш ніж потрапити на операційний стіл усі пацієнти Волинського онкологічного центру в обовязковому порядку проходять ПЛР-тестування на коронавірус.

Про це розповів завідувач поліклінічного відділення Сергій Спетрук. Станом на 30 травня усі тести на COVID-19 в онкоцентрі негативні, – інформує Суспільне. 

Директор Волинського онкоцентру Юрій Малімон розповідає: через карантин та відміну транспортного сполучення між районами багато пацієнтів не можуть дістатися до Луцька. Тих хто зміг доїхати до обласного центру, перш ніж госпіталізувати тестують.

"Є певні незручності. Наприклад, у вівторок в мамологічному відділенні було заплановано 3 операції, з них 2 не відбулося через те, що не було результатів ПЛР. Якщо пацієнт дуже важкий або здалеку приїхав, то ми робимо ПЛР тут", – пояснює він. 

Гінекологічне відділення Волинського онкоцентру розраховане на 30 ліжок. Нині тут 17 пацієнток. 

"Операцій графік на наступний тиждень розписаний весь", – каже завідувач відділенням Тарас Рожанський.

У поліклінічному відділенні під кабінетами – черги. Завідувач відділення Сергій Спетрук розповідає, що з моменту послаблення карантину пацієнтів збільшилось вдвічі.

"Ми почали приймати і підозри на онкологічне захворювання, доброякісні новоутвори для того, щоб забезпечити їх лікування", – зазначає він. 

Серед медперсоналу онкоцентру був один випадок захворювання на коронавірусну інфекцію. Медик перехворів під час відпуски, – розповідає Юрій Малімон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів