Військовим із Волині виділили майже 3 тисячі земельних ділянок

Понеділок, 18 липня 2016, 17:16

Більше 2,7 тисяч земельних ділянок на Волині уже передали у власність учасникам АТО. Загалом заяв на отримання землі нарахували більше 7,3 тисяч.

Як розповів 18 липня начальник ГУ Держгеокадастру в області Василь Василенко під час оперативної наради у голови Волинської ОДА, заяви учасників бойових дій розглядаються у місячний строк, – пише Волинська правда.

Загалом в області надійшло 7330 заяв. Із них, до органів місцевого самоврядування – 64,5 % та 2600 заяв надійшло у Головне управління Держгеокадастру. У 72,9 % заяв вже видано накази. В цілому по області у власність передано 2789 ділянок, а саме 52,2 %.

Найбільше дозволів учасникам АТО надано на території Луцького, Ківерцівського та Іваничівського району. Найменше заяв подано у Локачинському, Маневицькому та Любешівському районах.

Натомість Володимир Гунчик наголосив, що більшу частину роботи було виконано, однак настав час переходити до наступного етапу, а саме до аналізу освоєння ділянок.

"Більшість роботи ми уже зробили, але нам треба переходити вже до другого етапу. Давайте ми проаналізуємо те, як сьогодні освоюють ці ділянки. Бо виділити — це тільки частинка роботи. Скоріше всього виникнуть питання підведення комунікацій тощо. Особливо в Шацькому районі та в районах прилеглих до заповідників. Щоб сім`ї учасників АТО мали не просто акт на земельну ділянку, а й мали можливість освоювати, розбудовуватися, оселятися", – зазначив Гунчик.

Саме тому, очільник Волині просив створити координаційну групу із залученням представників громадських організацій та ветеранів АТО, щоб можна було спрацювати на випередження тих проблем, які можуть виникнути завтра.