Поділитись:

Мешканці проспекту Відродження протестують проти будівництва

Понеділок, 18 липня 2016, 14:55
Мешканці проспекту Відродження протестують проти будівництва

Мешканці будинків на проспекті Відродження, 53 та Відродження, 47 виступають проти забудови, що розпочало ОК ЖБК "Відродження-2015".

Лучани зібралися в понеділок, 18 серпня, на акцію протесту біля стін міської ради.

"Наскільки ми знаємо, 10 соток землі поблизу нашого будинку продали під забудову двоповерхового меблевого салону ще у 2005 році. Зараз якимось чином з'явилося 15 соток землі і будують торгово-офісні приміщення з житловими на 11 поверхів. Забрали в нас прибудинкову територію. Ми боїмося, бо територія невеличка, що наші будинки стануть аварійними. Нам сказали писати звернення до прокуратури. Вже втретє приходимо на засідання житлової комісії", – наголошує протестувальниця.

Мешканці проспекту Відродження протестують проти будівництва

Член містобудівної ради Андрош Бідзіля каже, що ті, хто зініціював мітинг, будуть відповідати у суді через те, що написали на плакатах його прізвище.

"Вони мене ображають! Віддайте хату на мою квартиру! Я позичав чи вкрав у вас гроші? Немає прибудинкової території у вашого ОСББ! Неоформлено у вас! Будівництво відбувається законно", – сказав Бідзіля.

Член містобудівної ради Андрош БідзіляЧлен містобудівної ради Андрош Бідзіля

Голова ОКЖБК "Відродження-2015" Андрій Авер'янов каже, що ОСББ не має відведеної (приватизованої) прибудинкової території.

"У нас є 15 соток землі, яка приватизована нашим підприємством, вона у нашій власності. Ми збираємося там будувати житловий будинок. Всі документи ми зробили відповідно до чинного законодавства, порушень там немає. Якби вони там були, я просто нічого не робив би. Навіщо?" – сказав забудовник.

Голова ОКЖБК «Відродження-2015» Андрій Авер'яновГолова ОКЖБК «Відродження-2015» Андрій Авер'янов

Тож мешканці сусідніх писатимуть звернення у прокуратуру з вимогою зупинити будівництво.

Надрукувати
мітки:
коментарів