Поділитись:

Фацевич розповів, чому в Луцьку досі не добирають патрульних

Понеділок, 18 липня 2016, 14:06
Фацевич розповів, чому в Луцьку досі не добирають патрульних

Донабір до лав патрульної поліції у Луцьку та інших міст затримується через труднощі зі створенням поліцейської комісії та фінансування.

Про це повідомив заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич 18 липня у Луцьку, – інформує Волинське Агентство Розслідувань.

Він зазначив, що департамент патрульної поліції – міжрегіональний територіальний орган, поліцейська комісія має бути створена саме на базі цього департаменту, проте є проблеми.Членами комісії є представники Міністерства внутрішніх справ, департаменту Нацполіції, громадськості і органів місцевого самоврядування. Проте Київська міськрада ще не проголосувала, тому і не можуть створити поліцейської комісії.

"Поліцейська комісія діятиме у Києві, та в анкетах охочих буде вказано, де хочуть проходити службу", – відзначив Фацевич. Де кандидати проходитимуть відбір, поки невідомо – або ж комісія здійснюватиме виїзні засідання, або ж все відбуватиметься на базі у столиці. Проте коли це буде відбуватися поки невідомо.

"Ми поки плануємо запустити донабір для Києва , це 300-400 патрульних. Чесно, окрім поліцейської комісії впираємося ще у фінансування, оскільки у нас фінансування на зарплату для всієї Нацполіції обмежене", – підсумував Фацевич. Тому чекають також, коли Кабмін виділить додаткове фінансування, аби точно знати, скільки патрульних можна набрати додатково.

"У нас по всій Україні нестача поліцейських як мінімум півтори тисячі людей", – каже Фацевич. І це не враховуючи тих, хто у планах має охороняти спокій на дорогах.

Наразі в Луцьку є 160 патрульних, тож управлінню не вистачає 40 патрульних, аби заповнити посади згідно зі штатним розписом.

Надрукувати
мітки:
коментарів