Поділитись:

Перевірка достовірності фіскального чека убезпечить від споживання неякісного товару

Середа, 27 травня 2020, 15:32
Перевірка достовірності фіскального чека убезпечить від споживання неякісного товару

Щоб запобігти споживанню неякісної продукції, варто перевіряти достовірність отриманих у торговельній мережі фіскальних чеків. Адже неякісна продукція може завдати шкоди здоров’ю.

Про це повідомляє сектор комунікацій Головного управління ДПС у Волинській області.

Спеціальний сервіс «Пошук фіскального чека», яким можна скористатися в Електронному кабінеті на єдиному вебпорталі ДПС України, допоможе кожному споживачу дізнатися про легальність придбаного ним товару. У випадку видачі продавцем фіктивного розрахункового документа, кожен споживач може оскаржувати такий факт у встановленому законом порядку.

В Головному управлінні ДПС в області також просять громадян бути уважними і купувати лише ті товари, які реалізуються з дотриманням законодавчих вимог.  Зокрема, сьогодні особливо актуально, щоб реалізація лікарських засобів, виробів медичного призначення, а також продаж технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, відбувалися лише із застосуванням касової техніки.

Внаслідок обмежувальних заходів в зв’язку з пандемією COVID-19 та загального сповільнення економіки загалом в торговельній мережі має місце спад виторгів. Тим не менше, в торговельній мережі Волині в карантинному квітні здійснено розрахункових операцій на понад 3,5 мільярда гривень.

Ріст виторгів у торговельній мережі Волині мав місце у січні-лютому 2020 року. Протягом двох перших місяців поточного року в області за посередництвом касової техніки здійснено операцій на понад 4,2 мільярда гривень щомісячно.

Натомість  у березні та квітні в області виторги зафіксовано на рівні 3,3 та 3,5 мільярди гривень відповідно. Зокрема, у квітні у волинських супермаркетах та інших закладах торгівлі здійснено розрахункових операцій на мільярд гривень менше як у квітні 2019 року.

Для прихильників застосування найновіших інформаційних технологій нагадаємо, що терміни впровадження програмних РРО перенесено до 1 серпня 2020 року.

Загалом на Волині в торговельній мережі для проведення розрахункових операцій використовується  6733 одиниці касової техніки.

Перевірка достовірності фіскального чека убезпечить від споживання неякісного товару

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
10 листопада 2023
31 жовтня 2022
21 грудня 2021
12 липня 2021
29 червня 2021
14 червня 2021
14:00
02 червня 2021
31 травня 2021
27 квітня 2021
23 квітня 2021