Поділитись:

Захисні костюми замість вишиванок: як луцька "Едельвіка" допомагала боротися з коронавірусом

Четвер, 21 травня 2020, 22:06
Захисні костюми замість вишиванок: як луцька «Едельвіка» допомагала боротися з коронавірусом

У День вишиванки голова Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко відвідав одне з найбільших підприємств Волині та України, яке виготовляє тканини та готові вишивані вироби – ПАТ «Едельвіка». Очільник області вручив подяку колективу компанії та відзначив їх сумлінну працю та вагомий внесок у соціально-економічний розвиток Волині, йдеться на сайті ВОДА.

Голова правління ПАТ «Едельвіка» Юрій Переходько, своєю чергою, провів екскурсію підприємством, розповів про новації та обладнання, яке використовують в процесі виготовлення тканин, моделювання, вишивки та пошиття готових виробів. Підприємство пройшло непростий шлях становлення від виготовлення пряжі до шоурумів з дизайнерським вишиваним одягом у центрі столиці.

За його словами, нині на підприємстві працює близько 250 осіб у кілька змін, а 90% тканини, з якої відшивають вишиванки в нашій державі – виготовлено на їх підприємстві. Асортимент тканин та готових вишиваних виробів постійно розширюють та працюють над дизайнерськими колекціями вишиваного одягу, який користується попитом не лише в Україні, а й у Канаді, Австралії та багатьох країнах Європи.

Варто зазначити, що на час карантину підприємство перепрофілювалося та активно працювало над розробкою та відшиттям засобів індивідуального захисту, аби допомогти волинській медицині адаптуватися до екстремальних умов епідемії, коли був брак такої продукції на українському ринку.

Юрій Переходько розповів, що дизайнерський відділ у перші дні розробив моделі захисних масок та костюмів. На підприємстві швидко розробили натуральну «дихаючу» тканину, просочили її спеціальним розчином за німецькою рецептурою, аби дотриматись обов’язкової норми проникнення – більше 2000 паскалів. Таким чином, автори захисного одягу подбали не лише про безпеку медперсоналу, який працює із хворими на COVID-19, а й про їх комфорт у цьому одязі під час довгих змін.

Зараз підприємство повернулось до звичного ритму роботи та продукції, але виготовлення 2000 захисних костюмів та 14 000 масок були важливою соціальною місією «Едельвіки». Голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко високо оцінив роботу «Едельвіки» та побажав колективу творчих успіхів та процвітання, бо побудувати та вести бізнес, який виконує ще й важливу просвітницьку місію – не просто.

«Вишиванка – наш код національної самоідентифікації. Я маю кілька вишиванок і дуже люблю їх одягати. Тому мені дуже приємно було відвідати таке потужне підприємство, яке не лише забезпечує стабільною роботою сотні волинян, а й успішно пропагує українські традиції в межах нашої держави та за кордоном. А швидко перепрофілюватись із пошиття модельного вишиваного одягу на захисні костюми, здається, можуть лише на Волині. І я дуже вдячний за це соціально відповідальному бізнесу», – зазначив очільник Волині Юрій Погуляйко.

Захисні костюми замість вишиванок: як луцька «Едельвіка» допомагала боротися з коронавірусомЗахисні костюми замість вишиванок: як луцька «Едельвіка» допомагала боротися з коронавірусомЗахисні костюми замість вишиванок: як луцька «Едельвіка» допомагала боротися з коронавірусомЗахисні костюми замість вишиванок: як луцька «Едельвіка» допомагала боротися з коронавірусомЗахисні костюми замість вишиванок: як луцька «Едельвіка» допомагала боротися з коронавірусомЗахисні костюми замість вишиванок: як луцька «Едельвіка» допомагала боротися з коронавірусомЗахисні костюми замість вишиванок: як луцька «Едельвіка» допомагала боротися з коронавірусом

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів