Поділитись:

Доходи Укрпошти зросли в умовах карантину 2020: в чому причина*

Четвер, 21 травня 2020, 11:35
Доходи Укрпошти зросли в умовах карантину 2020: в чому причина*

Попри всеукраїнський карантин, доходи «Укрпошти» значно збільшились. Така інформація з'явилася на офіційному сайті поштового оператора. Тільки за перший квартал поточного року прибутки компанії зросли на 12,3% у порівнянні з цим періодом 2019 року. А це - 2,1 мільярда чистого прибутку. Загалом чистий дохід склав 89,5 мільярда гривень.

Секрет успіху

Причина фінансового росту очевидна: компанія забезпечила безперебійну роботу всіх відділень, і особливо в період карантину. Хоча досягненню більших показників й завадила ситуація з епідемією коронавірусу. Адже в цей час різко знизились обсяги доставки листів та посилок не лише в Україні, а й в усьому світі.

Водночас національний оператор продовжує працювати за основними своїми напрямками: доставлення поштових відправлень та роздрібна торгівля. Крім основних поштових послуг, клієнти компанії можуть замовити ліки, переказати кошти та відстежити посилку «Укрпошти».

«Укрпошта» онлайн

Варто наголосити, що на відміну від багатьох інших українських перевізників, послуги компанії є найдоступнішими для населення. Наприклад, клієнти всього за 0,01 грн можуть переказати зі своєї банківської картки гроші близьким та родичам. А от відстежити посилку Укрпошти за трек-номером можна взагалі безкоштовно. Дуже зручним у цьому плані є сервіс Posylka.net, де можна відслідкувати посилку не лише «Укрпошти», а й інших українських та міжнародних перевізників.

А як же витрати?

Доходи Укрпошти зросли в умовах карантину 2020: в чому причина*

Без них теж не обійшлося. Задля безпеки понад 65 тисяч своїх співробітників «Укрпошта» витратила майже 45 мільйонів гривень на засоби індивідуального захисту та перевезення працівників до місця роботи, коли громадський транспорт не був доступний. В цей період усі оператори відділень, листоноші та кур'єри компанії отримали 15% доплати за роботу в умовах карантину.

Окрема стаття витрат «Укрпошти» - доставлення та відстеження міжнародних поштових відправлень після того, як були скасовані всі регулярні пасажирські перевезення. Адже до карантину саме вони забезпечували безперебійну доставку вантажів національного оператора.

За словами генерального директора «Укрпошти» Ігоря Смілянського, компанія й надалі дбає про безпечну доставку кореспонденції та посилок, а також про збереження та розвиток інших соціально важливих проєктів. Керівник впевнений у швидкому подоланні кризи та скорішому збільшенні прибутків компанії.

Надрукувати
мітки:
коментарів