Поділитись:

У Європі заборонили продаж ментолових сигарет

Четвер, 21 травня 2020, 03:38
У Європі заборонили продаж ментолових сигарет

20 травня у Єврозоюзі почала діяти заборона на продаж ментолових цигарок. Також з магазинів зникнуть фільтри, папір та капсули, що містять ароматизатори.

Закон загалом забороняє усі цигарки з присмаком, але оскільки більшість ароматизованих тютюнових виробів на ринку –з ментолом, заборону назвали саме так, – пише ВВС.

Крім цигарок з різними присмаками, з магазинів зникнуть фільтри, папір та капсули, що містять ароматизатори. У Британії також не можна буде купити тонкі цигарки.

Автори заборони розраховують, що вона допоможе скоротити кількість молодих курців.

Як працює більшість цигарок з ментолом?

Часто всередині фільтра міститься капсула, яка ламається при стисканні та змінює смак тютюну. Або ж сам фільтр просякнутий ментоловою олією, яке надає тютюну аромат.

Вперше ментол почали додавати у цигарки у 1920-х роках. Виробники твердили, що такі цигарки будуть безпечнішими для здоров'я курців, а реклама нових виробів містила картинки природи, прохолодної весни та води.

Це повинно було дати покупцям відчуття свіжості від паління. При цьому цільовою аудиторією були або курці, які лише починають, або люди, які мають проблеми зі здоров'ям.

Насправді за своїм впливом на організм цигарки з різними смаками не відрізняються від звичайних. Вони так само сприяють розвитку рака легенів та хвороб серця і судин.

І все ж, опитування в різних країнах свідчать, що молоді люди досить часто впевнені, що ментолові цигарки є менш шкідливими.

Під час вдихання ментоловий аромат маскує запах диму. Крім того, ментол має охолоджувальний ефект і може зменшити кашель та неприємні відчуття у горлі, які виникають у багатьох курців.

Лікарі вважають, що саме тому молодь вірить у меншу шкоду від ментолових цигарок, і тому частіше купує саме їх.

Насправді ж курці вдихають такий дим глибше, довше затримують його у легенях і піддають себе більшій небезпеці.

Крім того, якщо людина лише починає курити і обирає ароматизовані цигарки, зростають шанси, що в неї з'явиться звичка і більша залежність від нікотину, ніж у тих, хто починає палити із цигарок без домішок.

Більше того, курці ментолових цигарок в середньому палять більше інших і рідше хочуть кинути палити. Проблема в тому, що кинути цигарки з ментолом для багатьох виявляється складніше. Головна причина – той самий приємний смак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 квітня 2024
23 лютого 2024
03 лютого 2024
28 січня 2024
25 січня 2024
22 січня 2024
10 січня 2024
23 грудня 2023
28 листопада 2023
07 листопада 2023