Поділитись:

Погрози і шантаж: на Волині керівники інтернатів обурені свавіллям директора департаменту соцзахисту ОДА

Середа, 20 травня 2020, 18:02
Погрози і шантаж: на Волині керівники інтернатів обурені свавіллям директора департаменту соцзахисту ОДА

На Волині п'ятеро із шести директорів геріатричних та психоневрологічних інтернатів заявили про погрози і спроби вимагання грошей новопризначеним директором департаменту соцзахисту ОДА Костянтином Нестеренком.

Про це повідомляє пресслужба Волинської обласної ради.

Директори установ звернулися до голови Волинської обласної ради Ірини Вахович та депутатів з проханням врегулювати конфліктну ситуацію і захистити їх від свавілля директора департаменту соціального захисту ОДА Костянтина Нестеренка. 

Зі слів керівників, новопризначений директор департаменту соцзахисту не знає, де знаходяться їхні заклади, його не цікавить їхня робота та специфіка, а також забезпечення їх життєдіяльності на період карантину. 

"Не цікавить Нестеренка і питання проживання та перебування людей з інвалідністю. Він каже (в зверненні К.Нестеренка цитують російською мовою, – авт.): "Мнє ето нє інтєрєсно", – йдеться у зверненні керівників закладів, яке зачитала директор Горохівського психоневрологічного інтернату Юлія Ковальчук.

Окрім того, додають вони, новий керівник заявив, що вся тендерна документація буде перебувати під його чітким контролем і він сам буде вказувати, яка фірма має бути переможцем тендерних процедур. З його слів, на Луганщині він особисто, а не система електронних закупівель "Прозорро" визначає, хто має бути переможцем того чи іншого тендеру. 

У директорів є питання і до етичних цінностей керівника департаменту.

"Костянтин Нестеренко розмовляє грубо, зверхньо та дає доручення підготувати догани директорам. Відкрито заявляє, "что будєт уничтожать дірєкторов інтернатов". Крім того, дуже зацікавила директора департаменту Нестеренка заробітна плата керівників і почалися незрозумілі вимоги та завдання по наданню інформації, що стосується зарплати. Коли керівники закладів звернулися за погодженнями щодо виплати премії, то він вимагав дати пояснення, для чого така премія потрібна. Натякав, що погодить премію, якщо з ним поділитися, на що ми не погодилися і після того почалися тортури. Директор Нестеренко залякував звільненням, дав усну вказівку провести ремонт власного чи службового (не уточнено, – авт.) автомобіля на базі Луцького геріатричного пансіонату. Костянтин Нестеренко особливо слідкує, щоби спілкування з ним відбувалося без особистих речей та засобів телефонного зв'язку... Протягом двох тижнів ми, директори закладів соціальної сфери, знаходимося під психологічним тиском Нестеренка, що розбалансовує роботу всіх галузевих працівників, не дає можливості забезпечити повноцінне виконання своїх посадових обов'язків. Йдеться про проведення закупівель робіт та послуг, в умовах карантину, оскільки постійно в терміновому порядку на вимогу директора змушені надавати якусь незрозумілу інформацію. Просимо Вас захистити соціальну сферу Волині від тиску та свавілля такого директора департаменту", – йдеться у зверненні.

Директор Голобського психоневрологічного інтернату Микола Пруд каже, що в розмові з ним Нестеренко наголошував, що карантину на Волині нема, а є лише в Європі. Хоча й без карантину, зі слів директорів, чиновника не цікавить інформація щодо харчування чи лікування мешканців інтернатів.

Зі слів директора Олицького психоневрологічного інтернату Петра Ткачука, Костянтин Нестеренко не провів жодної предметної розмови щодо ситуації в цьому закладі, який межує з психлікарнею, де є спалах коронавірусу.

Своєю чергою директор Луцького геріатричного пансіонату Алла Гнатюк розповіла, що директор департаменту соцзахисту рекомендував відключити телевізори, телефони та інтернет для мешканців пансіонату.

"В нас адекватні люди і вони мають можливості користуватися всіма засобами комунікацій. Напевно, він запідозрив, що ці людьми можуть спілкуватися з журналістами", – припускає Алла Гнатюк.

Голова облради Ірина Вахович заявила, що проситиме керівництво ОДА переглянути рішення про призначення Нестеренка на посаду директора департаменту соцзахисту.

"Є низка нюансів, які свідчать про некомпетентність цього керівника. Він не зацікавлений в розвитку соціальної сфери Волині... Я переконана, що Волинська ОДА піде нам назустріч та перегляне це кадрове рішення. Я на цьому наполягатиму. Сподіваюся, що результат буде позитивний і швидкий", – коментує ситуацію голова облради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
27 березня 2024
19:30
15 березня 2024
12:52
14 березня 2024
13 березня 2024
19:10
27 лютого 2024
26 лютого 2024
26 січня 2024
05 жовтня 2023