Поділитись:

Оголена медсестра та маска-авоська: чим дивував COVID-19 в усьому світі

Понеділок, 01 червня 2020, 07:40

В умовах пандемії незвичної нам хвороби і люди поводяться незвично. Хто як може, так і пристосовується до нових умов життя.

У Росії у місті Тула медсестра хворих на коронавірус лікувала у купальнику. Захисний костюм її був настільки прозорим, що пацієнти бачили її оголене тіло. Молода дівчина мотивувала це тим, що в одязі та костюмі працювати дуже спекотно. Воно й правда. І ковід – то вам не жарти. До речі, пацієнти були зовсім не проти такого незвичного вигляду медсестри.

А це вже Україна: народна депутатка від "Слуги народу" Єлизавета Богуцька прийшла на засідання Верховної Ради в оригінальній масці на обличчі. Вона відкрито проти «маскового ідіотизму», як вона написала на своїй сторінці у фейсбук.

"Це не авоська. І не ажурна маска. І не сексуальний атрибут. Це — елемент маскового демаршу. Натяк на масковий ідіотизм. Протест, спрямований проти ненормального карантину і ще більш ненормальних рішень Кабміну", – написала Богуцька. Вона зазначила, що йдеться про вчорашню заяву головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка про відкриття пляжів та його слова про вплив ультрафіолету на коронавірус.

Усі ми знаємо, що лікарі також грішать тим, що курять. Тому їм пішли назустріч. Правда, лише в Ірпені. Там лікарям надали нові костюми спецзахисту, які мають спеціальну функцію для перекуру. Коли лікар хоче піти на перекур, то тепер йому не треба знімати весь костюм, він може просто вставити сигарету в спеціальну трубку і таким чином курити. 

 



Чим не парадокс: на вінницькій фабриці «Володарка», яка шила захисний одяг для медиків, виявили коронавірус у семи працівників.

В інтернеті – повно жартів та мемів про коронавірус. Люди у всьому світі не втомлюються придумувати усілякі оригіналності на карантині, замовляють божевільні маски  та вигадують способи дотримання дистанції.

Художник Макс Зідентопф зняв фотопроєкт найнезвичніших масок про коронавіруси “Як пережити смертельний глобальний вірус“. Ось якось так: хтось вигадує такий захист, а комусь маски узагалі не потрібні. І мотивують люди це тим, що вони, мовляв, не захищають. Хтозна, може, й так.  

А от у німецькому кафе використовують акванудли – пінопластові палки для басейну, які кріпляться до капелюхів. Їх видають відвідувачам для дотримання соціальної дистанції. 

А у китайському місті Ханчжоу провінції Чжецзян батьків дітей з початкових класів попросили спорудити для них оригінальні капелюхи з метровими полями для дотримання дистанції. Що ж: Китай завжди славився оригінальними винаходами. Ну, і оригінальними вірусами, до речі, також.

А це вже наш Львів. Чоловік гуляв одним із супермаркетів у “захисному” костюмі від коронавірусу Він зшив собі костюм із клейонки. Як на мене, то надійно.

Не можу не згадати про гори туалетного паперу та гречку. Хтось купив їх стільки, що папір зайняв усі порожні полиці шаф у домі, а гречку може з’їсти міль. Але є один плюс: тепер усе це стало дорожчим.

До речі, мене увесь карантин не покидало запитання: а чому саме гречка? Ну, чому не картопля, до прикладу.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів