Поділитись:

Півтори тисячі доларів з кожного: волинянин переправляв іноземців через кордон (фото)

Понеділок, 18 травня 2020, 12:24

Слідчі оголосили волинянину про підозру за незаконне переправлення іноземців через держкордон України до Республіки Польщі.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

Спіймали правопорушника під час переправлення чотирьох нелегальних мігрантів  – громадян Ємену, Іраку, Судану та Бангладешу через річку Західний Буг з України у Польщу. 

Правоохоронці викрили незаконну діяльність 27-річного волинянина у 2019 році. Зловмисник підшуковував потенційних клієнтів у соціальних мережах та пропонував допомогу у здійсненні переправлення їх через держкордон України до країн Євросоюзу за 1,5 тис. дол. США з кожного.

У кінці липня 2019 року оперативники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми, спільно із оперативно-розшуковим відділом Львівського прикордонного загону затримали нелегальних мігрантів під час незаконного їх переміщення через державний кордон поза визначеними пунктами пропуску. Організував незаконне переправлення 27-річний волинянин. Він доставив іноземців до річки Західний Буг на території України та наказав перепливати. За домовленістю зловмисник мав зустріти нелегальних мігрантів у Польщі та отримати розрахунок за успішне їх переправлення. Але цьому завадили правоохоронці.   

Оперативники провели санкціоновані обшуки по кримінальному провадженню та  вилучили речові докази, зокрема автомобіль, який фігурант використовував для переміщення нелегальних мігрантів територією України для доставки в прикордонну смугу.

Слідчі оголосили йому про підозру за ч.3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне переправлення осіб через державний кордон вчинене з корисливих мотивів.  Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років. 

Триває досудове розслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024
12 березня 2024
11 березня 2024
10 березня 2024
09 березня 2024
06 березня 2024
04 березня 2024