Поділитись:

Стрес, імунітет, запалення: луцька медик пояснила, що впливає на успішність зачаття

Неділя, 17 травня 2020, 11:07
Стрес, імунітет, запалення: луцька медик пояснила, що впливає на успішність зачаття

Планувати вагітність потрібно за кілька місяців до бажаного зачаття. За цей час пара повинна пройти обстеження та психологічно налаштуватися на відповідальний етап життя.

Про це під час ефіру “Суспільне. Волинь” в програмі “Тема дня” повідомила Наталія Ткачук, завідувачка обласного центру планування сім'ї, що діє у Волинському обласному перинатальному центрі.

Нині помітно виріс імунологічний фактор в структурі непліддя і він складає близько 15%. Інша поширена проблема — непліддя через стрес, який впливає на роботу головного мозку жінки.

Адже від правильної роботи цього органу залежить коректна робота гормональної системи жінки. Наприклад, підвищення гормону кортизолу блокує овуляцію, тобто можливість запліднення.

Медик каже, що якщо при обстежені пари, ані в жінки, ані в чоловіка немає фізіологічних причин непліддя, то їм радять проконсультуватися також у психолога.

“Деколи спрацьовує фактор фіксації. Чим більше ви чогось прагнете, тим важче цього досягнути. Деколи треба просто відпустити цю думку та спільними зусиллями все вдасться”, - пояснює лікарка.

Медик каже, що на етапі планування вагітності відвідувати психолога не є обов’язковим, а рекомендованим елементом планування зачаття. Адже цей спеціаліст допоможе впоратися з емоціями, а також підготуватися до вагітності.

Підготовку до вагітності парам рекомендують за кілька місяців до зачаття. А саме пройти обстеження і чоловіку, і жінку. У разі потреби — визначити, чи є дефіциту йоду чи інших потрібних вітамінів та елементів, які потрібні для розвитку дитини в утробі матері.

Наталія Ткачук підкреслює важливість ведення здорового способу життя пари, особливо відмову від тютюнопаління та вживання алкоголю як жінкам, так і чоловікам.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
11 квітня 2024
07 квітня 2024
28 березня 2024
27 березня 2024
20 березня 2024
13 березня 2024
23 лютого 2024
21 лютого 2024
14 лютого 2024