Поділитись:

Луцькрада просить уряд запустити транспорт та дитсадочки

П'ятниця, 15 травня 2020, 14:50

Луцька міська рада 15 травня звернулася до Кабінету Міністрів України з розглянути питання щодо відновлення руху громадського транспорту для здійснення перевезень громадян у звичайному режимі руху та роботи закладів дошкільної освіти з обов’язковим дотриманням всіх протиепідеміологічних вимог.

Йдеться, що рішенням виконкому від 18.03.2020 №176-1 «Про обмеження роботи громадського транспорту (автобус, тролейбус)» з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19 з 19 березня 2020 року тимчасово до закінчення карантину в Луцьку зупинено роботу громадського транспорту (автобуси, тролейбуси).

Станом на 15 травня 2020 перевезення пасажирів у місті Луцьку забезпечуються лише у режимі регулярних спеціальних. Частина закладів, установ, організацій, підприємств відновила свою роботу.

У зверненні йдеться:

Суб’єкти господарювання запевняють, що готові взяти на себе повну відповідальність за дотримання всіх правил безпеки, вимог карантину та організацію необхідних протиепідемічних заходів.

У зв’язку з потребою у забезпеченні безперервної освіти для дітей дошкільного віку, з метою зняття соціальної напруги серед громадськості міста, (відновлено роботу окремих підприємств та організацій, де працюють батьки вихованців) є необхідність у відновленні функціонування закладів дошкільної освіти.

Відповідно до Санітарного регламенту у закладах дошкільної освіти існує групова ізоляція, що відповідає вимогам карантину. Кожна вікова група має окреме приміщення. Для дітей віком із 2-ох до 3-ох років є окремі входи із вулиці.

Прихід дітей у ЗДО можна передбачити у різний період часу: із 7.30 до 9.00 згідно із затвердженим режимом дня.

У ЗДО створені необхідні умови, проведені та проводяться ремонтні роботи, є наявні та здійснюватиметься закупівля необхідних продуктів харчування, наявні антисептичні та дезінфекційні засоби для проведення заходів щодо запобігання поширення захворювань.

У ЗДО працює медичний персонал, який проводить щоденний огляд дітей дошкільного віку та здійснює контроль стану здоров’я дітей і працівників закладу.

Постійно проводилася тематична організаційна та роз’яснювальна робота із колективами і батьками.

Враховуючи вищевикладене просимо розглянути питання щодо відновлення руху громадського транспорту для здійснення перевезень громадян у звичайному режимі руху та роботи закладів дошкільної освіти з обов’язковим дотриманням всіх протиепідеміологічних вимог.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів