Поділитись:

Грали в покер — побились об заклад: як виникло парі про біг з Луцька до Рівного

Четвер, 14 травня 2020, 16:00
Грали в покер — побились об заклад: як виникло парі про біг з Луцька до Рівного

32-річний рівнянин Іван Ковтун, який дням пробіг на спір з Луцька до Рівного, уже практичного відновився після свого шаленого тренування та навіть, кажучи мовою бігунів, “затрусив” відновлювальну дистанцію.

У коментарі “Конкуренту” Іван розповів, що ідея пробігти з Луцька до Рівного виникла під час гри в спортивний покер з друзями. Це відбулося ще напередодні Нового Року.

Грали в покер — побились об заклад: як виникло парі про біг з Луцька до Рівного

Він стверджував, що це більш, ніж реально — пробігти понад 60 кілометрів за 8 годин. А його опонент не вірив у таку затію. Азарт суперечки дійшов до справжнього парі, на кону якого зрештою було близько 6 тисяч доларів. Хто програє — той і винен.

“Я вже долав півмарафон менше, ніж за дві години. Подумав, що це як три півмарафони і плюс ще дав собі запас у дві години”, — розповідає Іван.

На практиці, звісно, бігти виявилося не так просто, як робити підрахунки, однак спортивне загартування минулого себе не підвело. Іван має легкоатлетичне минуле, однак у молодшому віці бігав спринтерські дистанції. Тож до ультрамарафону довелося готуватися, обмежуючи себе в розвагах та додавши тренувань.

“Тренер супроводжував мене на частині дистанції, біг перші 15 км. Я думав під час бігу, аби швидше ті муки завершувати. План був добігти до Клевані без зупинки у непоганому темпі, аби мати запас в разі чого перейти на ходьбу і навіть за таких умов вкластися в час. Однак була спека і хотілося чим швидше подолати, тобто добігти. Тим паче, що після зупинок важче починати бігти. Важко було, але терпів”, - каже бігун.

Під час дистанції його супроводжувала команда підтримки, аби давати воду, їжу. Каже, випив близько семи літрів води. Чи наважиться ще раз подолати таку дистанцію — поки що казати не береться. Та якщо буде цікавий спір — можна подумати.

 

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів