Поділитись:

Чоловік, який жорстоко побив жінку в Луцьку на березі Стиру, сяде на 8 років

Четвер, 14 травня 2020, 15:50
Чоловік, який жорстоко побив жінку в Луцьку на березі Стиру, сяде на 8 років

Луцький міськрайонний суд 7 травня 2020 року виніс вирок чоловіку, який у травні 2019 року жорстоко побив та залишив у немічному стані на холоді оголеною жінку. За кілька місяців після інциденту жінка померла. Експертиза встановила: до смерті призвели травми, нанесені того дня.

Все відбулося увечері 5 травня 2019 року, коли 29-річний уродженцем села Романів жорстоко побив 49-річніу жінку на березі річки Стир. Тут, у прибережній зоні неподалік вулиці Замковій, її непритомною знайшов чоловік, який вигулював собак. Власне, пси і привернули увагу господаря до кущів. Жінка була без одягу, ледь дихала, а її тіло було усе в гематомах та травмах.

Медики констатують: важкі черепно-мозкові травми, набряк головного мозку, церебральна кома, гематоми на обличчі, рани на губах та множинні садна на тілі.

7 жовтня вона померла за місцем свого проживання у приміщенні Руденського психоневрологічного інтернату. Експертиза констатує: між черепно-мозковою травмою і наступом її смерті існує прямий причинний зв`язок.

Суд встановив, що у той день насильник не лише побив жінку, а й забрав її документи та срібний ланцюжок, що був у сумці.

Обвинувачений під час судового засідання свою вину у пред`явленому йому обвинуваченні не визнав та показав, що кримінальних правопорушень, які йому інкримінуються, він не вчиняв. Вважає, що дане кримінальне провадження сфабриковане працівниками поліції. З жінкою, стверджує, ніколи не бачився.

Однак численні свідки стверджували протилежне. У той день його і загиблу бачили в барі “Верес”. Він випивав, поводився агресивно, чіплявся до людей. Причиною конфлікту були ніби то гроші, які хтось був винний обвинувачуваному. Зі слів одного зі свідків, в якого жив обвинувачений, під час цього конфлікту через гроші, жінка почала втручатися у розмову. Потім їх бачили разом, коли ті йшли до сторони парку. Безпосередньо сварку між ними бачив і рибалка, який сидів на протилежному березі.

Експерт-психіатр зробив висновок, що обвинувачений виявляє ознаки шизотипального розладу стані компенсації. Однак міг і може усвідомлювати свої дії та керувати ними.

Вислухавши всі доводи, суд призначив покарання у вигляді 8 років позбавлення волі. Його рахуватимуть із часу фактичного затримання — з 24 липня.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
16 квітня 2024
10:15
12 квітня 2024
09 квітня 2024
06 квітня 2024
03 квітня 2024
26 березня 2024
25 березня 2024
18:47
20 березня 2024