Поділитись:

Презентували план відкриття кордонів і туризму в Євросоюзі

Середа, 13 травня 2020, 20:02
Презентували план відкриття кордонів і туризму в Євросоюзі

Європейська комісія представила план безпечного відкриття кордонів і відновлення туризму в Європейському Союзі.

Про це інформує РБК з посиланням на пресслужбу Єврокомісії. 

Повідомляється, що керівництво Єврокомісії спрямоване на те, щоб дати можливість людям вільно переміщатися в межах Євросоюзу, а також допомогти туристичному сектору почати відновлюватися після пандемії коронавірусу. 

Зокрема, країнам, яким вдалося подолати поширення COVID-19, рекомендується зняти обмеження на свободу пересування. Якщо епідемічна ситуація в країні не дозволяє загальне зняття обмежень, тоді пропонується поетапний план зняття обмежень. При цьому підхід до зняття обмежень повинен бути гнучким і передбачати можливість повторного посилення заходів.

Відкриття кордонів повинно проводитися на основі трьох критеріїв:

  • епідеміологічного – на основі керівництва Європейського центру з профілактики та контролю захворювань (ECDC) і з використанням регіональної карти, розробленої ECDC;
  • здатності застосовувати заходи стримування впродовж всієї подорожі, зокрема на прикордонних переходах, враховуючи додаткові заходи;
  • економічних і соціальних міркуваннях – спочатку визначають пріоритетність транскордонного переміщення в ключових областях діяльності, враховуючи особисті причини.

При цьому акцентується увага на принципі недискримінації, коли країни закликають відкривати кордони в рівній мірі для країн ЄС. Для транспортних перевезень рекомендується збереження дистанції за рахунок зменшення щільності пасажирів. При цьому повинні використовуватися засоби індивідуального захисту, як-от маски.

Раніше Єврокомісія рекомендувала країнам ЄС продовжити закриття кордонів до 15 червня

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів