Поділитись:

Темна тема і спрощений інтерфейс: Facebook запустив новий дизайн

Неділя, 10 травня 2020, 21:03
Темна тема і спрощений інтерфейс: Facebook запустив новий дизайн

Марк Цукерберг анонсував найрадикальнішу зміну інтерфейсу Facebook у минулому році. Тепер, через рік після декількох місяців тестування і зворотнього зв'язку від користувачів, новий дизайн був опублікований для всіх користувачів соціальної мережі.

Про це повідомляє Сьогодні.

За минулі роки Facebook кілька разів змінювався, але це, як правило, були невеликі нововведення – в основному соціальна мережа залишалася у класичному вигляді, лише обростаючи великою кількістю функцій, стаючи дуже громіздкою. З новим дизайном Facebook має на меті глобальний мінімалізм – візуально він став схожий на мобільну версію.

Інтерфейс Facebook був настільки сильно спрощений, що став багато в чому нагадувати сервіс мікроблогів Twitter: схожий стиль піктограм, безліч елементів призначеного для користувача інтерфейсу в формі "міхурів", а верхня панель навігації також запозичує ідеї конкурента.

Як стверджують розробники, новий мінімалістичний дизайн прискорює час завантаження, а свіжі публікації повинні з'являтися швидше, ніж раніше. Різниця, ймовірно, буде помітна не для всіх, але для тих, хто працює на особливо повільних приладах або комп'ютерах, нововведення повинні бути досить відчутними.

У будь-якому випадку, у керівної команди Facebook є надія, що новий інтерфейс полегшить перегляд сайту і доступ до його різних функцій. Оновлена верхня панель навігації підкреслює цей фокус. Нова панель навігації має прості, виділені кнопки для основного каналу, а також сторінки "Ігри", "Торговий майданчик", "Групи" і "Дивитися" в Facebook.

Серед інших змін, відзначаються більші шрифти, адаптивний макет, який краще масштабується і адаптується до різних розмірів екрану і, звичайно, новомодна опція "Темний режим".

Перейти на нову версію можна в "шапці" сайту. Також можна буде повернутися до старої версії, але з часом на новий дизайн переведуть всіх користувачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 квітня 2024
15:11
07 квітня 2024
05 березня 2024
03 березня 2024
11 лютого 2024
08 лютого 2024
11 січня 2024
17 грудня 2023
06 грудня 2023