Поділитись:

У США застрелили дослідника коронавірусу, який почав отримувати важливі результати

П'ятниця, 08 травня 2020, 01:12
У США застрелили дослідника коронавірусу, який почав отримувати важливі результати

2 травня в американському містечку Росс у штаті Пенсільванія був застрелений 37-річний молекулярний біолог з Піттсбурзького університету – Бінг Лю, який займався вивченням коронавірусу.

В університеті повідомили, що доктор Бінг Лю ось-ось повинен був отримати важливі результати досліджень клітинних механізмів впливу коронавірусу на організм людини і спричинених ним ускладнень.

Чоловік, який його вбив, наклав на себе руки. НВ розповідає все, що відомо про вбивство.

Доктор Бінг Лю був знайомий із вбивцею

Видання Philly Voice пише, що вбивця був ідентифікований поліцією як 46-річний Хао Гу. Поліція повідомила, що Хао Гу і Бінг Лю були знайомі, але можливий мотив вбивства не розкрила.

Видання Washington Post повідомило, що Бінг Лю отримав кілька вогнепальних поранень у своєму таунхаусі в містечку Росс неподалік від Піттсбурга близько полудня. Місцеві ЗМІ із посиланням на представників влади пишуть, що він отримав вогнепальні поранення в голову, шию, тулуб і кінцівки.

Хао Гу застрелився у своїй машині приблизно за 100 метрів від місця вбивства

Будинок, в якому застрелили доктора Бінга ЛюБудинок, в якому застрелили доктора Бінга Лю

Сусіди кажуть, що не чули стрілянини. Під час вбивства дружини Бінга Лю не було вдома, дітей у пари немає. За даними місцевих ЗМІ, з будинку нічого не зникло.

Детектив Браян Колхепп повідомив ЗМІ, що, на думку поліції, відносини між Бінгом Лю та Хао Гу ніяк не були пов’язані з дослідженнями коронавірусу, які проводив убитий вчений. Мотив вбивства поліція все ще з’ясовує.

Івет Бахар, керівниця Бінга Лю і голова лабораторії, в якій він працював, повідомила ЗМІ, що він якраз почав отримувати цікаві результати досліджень.

За її словами, на вихідних вона відправила йому кілька електронних листів і була здивована, що він не відповідає. Івет Бахар каже, що Бінг Лю не повідомляв про будь-які побоювання за своє життя.

Довідково:

За свою кар'єру Бінг Лю написав книгу і близько 30 наукових робіт. У заяві Університету Піттсбурга у зв’язку з його смертю сказано, що він був видатним дослідником і зробив унікальний внесок в науку. Бінг Лю отримав ступінь бакалавра і доктора комп’ютерних наук в Національному університеті Сингапуру, після чого займався науковими дослідженнями в США.

В університеті також повідомили, що Бінг Лю був на порозі важливих відкриттів для розуміння клітинних механізмів коронавірусу і спричинених ним ускладнень. Колеги вченого пообіцяли зробити все можливе, щоб закінчити його дослідження і тим самим віддати належне його науковим досягненням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів