Поділитись:

Волинські лікарі, які допомагали італійцям під час спалаху COVID-19, отримали нагороди

Четвер, 07 травня 2020, 16:54
Волинські лікарі, які допомагали італійцям під час спалаху COVID-19, отримали нагороди

Очільник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков нагородив лікарів системи МВС, які впродовж трьох тижнів допомагали італійським колегам у боротьбі із коронавірусом. Серед них – два медпрацівники з Волині. 

Про це повідомили на сторінці МВС. 

За сумлінне ставлення до виконання службового обов’язку, професіоналізм, ініціативність і наполегливість та особистий внесок у боротьбу зі світовою пандемією  наручним годинником та премією було відзначено:

Лікаря-інфекціоніста з Дніпропетровської області В’ячеслава Бушуєва, який  працював за фахом "інфекційні хвороби" у приймальному і пульмонологічному відділеннях, а також у відділені інтенсивної терапії у провінції Марке міста Пезаро. Проводив первинний прийом, діагностику та лікування хворих з підозрою на COVID-19.

Голову медичної (військово-лікарської) комісії з Волинської області Андрія Власюка, який обстежував хворих в госпітальному відділені Святої Марії провінції Пезаро міста Урбіно.

Медичну сестру з Хмельницької області Олену Іваскевич, яка доглядала та годувала важкохворих пацієнтів, у тому числі з ураженими ділянками шкіри в лікувальному закладі провінції Марке міста Пезаро.

Заступника начальника госпіталю МВС міста Києва Андрія Мірошниченка, який безпосередньо здійснював первинне обстеження хворих, слідкував за фактично отриманими результатами діяльності при здійснені діагностично-лікувального процесу та обсягом медичної допомоги в лікувальному закладі провінції Марке міста Пезаро.

Начальника Центру психіатричної допомоги та професійного психофізіологічного відбору з Хмельницькою області Андрія Оліпера, який працював у лікарні провінції Марке міста Пезаро до якої доставляли людей виключно з підозрою на коронавірус, знайомився із протоколами лікування та медпрепаратами, що застосовуються для лікування.

Медичну сестру з Дніпропетровської області Юлію П’ятницьку, яка працювала безпосередньо іх пацієнтами у лікувальному закладі провінції Пезаро міста Урбіно. Ставила внутрішньо-венозні катетери, робила забір крові на аналізи, заміну кисневих масок. Виконувала роботу щодо проведення дезінфекції, стерилізації та утилізації медичних відходів.

Начальника госпіталю МВС Київської області Юрія Сака, який працював у шпиталі для COVID-позитивних пацієнтів провінції Марке міста Пезаро. Перейняв досвід італійських колег з організації охорони здоров’я в період епідемії.

Старшу медичну сестру Центрального госпіталю МВС Ірину Трофименко, яка безпосередньо брала участь в обстеженні хворих на COVID-19 госпіталю Святої Марії міста Урбіно, здійснювала відповідні медичні маніпуляції, стежила за станом їх здоров’я, а також супроводжувала хворих до інших регіонів Італії.

Медичну сестру з Хмельницької області Вікторію Чехіру, яка здійснювала догляд за хворими, в тому числі з ураженими ділянками шкіри в лікувальному закладі провінції Марке міста Пезаро.

Лікаря-ендокринолога з Волинської області Софію Черниш, яка здійснювала догляд за хворими в госпітальному відділені госпіталю Святої Марії провінції Пезаро міста Урбіно.

Очільник МВС підкреслив позитивну динаміку в боротьбі з коронавірусом та не останню роль в цьому процесі місцевої влади:

«Україна демонструє одну із кращих динамік в Європі і її важливо втримати. Я вважаю, що рішення про зняття карантинних обмежень повинні ухвалюватися з урахуванням розвитку епідемій в кожному регіоні країни. 11 травня – чергове випробування, початок послаблення карантинних обмежень, але необхідно продумати кожен крок, щоб все було безпечно. Тому кожен з вас має передавати отриманий досвід на своєму місці», – підкреслив Арсен Аваков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів