Поділитись:

Жахливий теракт у Франції: 84 жертви, 18 людей у критичному стані

П'ятниця, 15 липня 2016, 08:58

Під колесами вантажівки, що умисно була скерована в натовп людей на Англійській набережній у Ніцці під час святкування Дня взяття Бастилії, загинуло щонайменше 77 осіб, ще 42 людини у критичному стані.

Про це написав мер міста Крістіан Естрозі у twitter, – пише Українська правда.

"Кількість загиблих в результаті цього жахливого нападу 77 осіб", - написав він.

Оновлено (9:02)

Кількість жертв в результаті теракту в Ніцці зросла до 84 осіб. 18 осіб перебувають в критичном стані.

18 осіб перебувають в критичном стані.

Як повідомляє Reuters, водій вантажівки був застрелений. Особу водія досі не ідентифіковано. 25-тонна машина без номерів на високій швидкості протягом понад 100 метрів їхала по набережній, збиваючи людей.

Очевидці повідомили, що після наїзду на людей він вийшов з автомобіля і відкрив вогонь по натовпу із пістолета. Відразу після того, як вантажівка в'їхала в натовп, стали з'являтися повідомлення про захоплення заручників в готелях і ресторані в Ніцці, які не знайшли підтвердження.

Поліцейські виявили у автомобілі вогнепальну зброю та гранати. Місцева прокуратура розслідує інцидент як теракт.

Як повідомляє SITE Intelligence Group, що спеціалізується на моніторингу сайтів ісламістських терористичних організацій і акаунтів їхніх прихильників в соціальних мережах, джихадисти, що підтримують ІДІЛ, пишуть схвальні коментарі про те, що трапилося в Ніцці. Сплеск активності і погроз щодо Франції спостерігається і на сайтах прихильників "Ісламської держави".

Офіційно організація поки не взяла на себе відповідальності за те, що трапилося.

Втім, як пише the guardian, початкові відомості свідчать про можливу атаку джихадистів, які у свої пропаганді уже закликали саме до подібного способу теракту.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
24 березня 2024
23 березня 2024
22 березня 2024
21 березня 2024
20 березня 2024
19 березня 2024