Поділитись:

Xiaomi запатентувала смартфони зі захованою "фронталкою" під дисплеєм (фото)

Середа, 06 травня 2020, 04:10
Xiaomi запатентувала смартфони зі захованою

Компанія Xiaomi вже деякий час працює над створенням смартфона, фронтальна камера якого розташовується під дисплеєм. Однак за нинішніх технологічних обмежень реалізувати таку концепцію проблематично.

Річ у тому, що пікселів матриці дисплея, які розташовуються безпосередньо над модулем фронтальної камери, блокують занадто багато світла. І зараз багато представників галузі працюють над розв'язанням даної проблеми. А все ж таки, Xiaomi зареєструвала патентну заявку, схвалену 24 квітня 2020 року, у якій описується дизайн смартфона з підекранною камерою. Про це пише itc.ua.

Фактично, в патентній заявці описано дві версії дизайну такого смартфона. Вони виглядають майже ідентично, але відрізняються місцем розташування «невидимої» фронтальної камери. В одному випадку її пропонується встановити зверху в центральній частині, а в другому випадку – у верхньому лівому кутку екрану.

Передбачається, що фронтальна камера буде повністю прихована від очей користувача під час перегляду контенту з екрана смартфона – вона прихована шаром пікселів, що демонструють інформацію. Але в разі необхідності зробити фотографію пікселі над камерою відключаються і стають прозорими, що дозволяє камері захоплювати зображення.

В іншому смартфон виглядає стандартним для свого часу, патентна заявка була подана у квітні 2019 року. Дисплей має закруглені кути, невеликі рамки й мінімальне підборіддя. В цілому, дизайн пристрою нагадує торішню модель Xiaomi Mi 9.

Xiaomi запатентувала смартфони зі захованою Xiaomi запатентувала смартфони зі захованою

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів