Поділитись:

СБУ розслідує незаконний обіг деревини волинським лісгоспом

Четвер, 14 липня 2016, 15:13

Справою про незаконний обіг деревини ДП СЛАП "Камінь-Каширськагроліс" займається Служба Безпеки України.

Окрім того, за результатами перевірки фінансово-господарської діяльності вищезазначеного лісгоспу Державне агентство лісових ресурсів прийняло рішення про розірвання контракту із керівником підприємства Сергієм Вовком, – інформує прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Матеріали перевірки направлені у правоохоронні органи Волинської області. Крім того, розслідуванням справ про незаконний обіг деревини займається Служба Безпеки України.

У рамках кримінального провадження, відкритого Службою Безпеки України спільно із Державною фіскальною службою України щодо незаконного експорту пиломатеріалів Волинським ОУЛМГ, відповідно до наказів №56 від 17 травня 2016 р. та №61 від 20 травня 2016 р. проведено перевірку дотримання норм, правил та інших нормативно-правових актів із ведення лісового господарства та виявлення незаконних рубок, окремих питань виробничо-господарської діяльності за період із 2015 р. по звітний період цього року у ДП "Камінь-Каширськагроліс". В ході перевірки виявлено самовільні рубки деревини на значні суми. Це свідчить про неналежну роботу лісової охорони та керівництва держлісгоспу.

Крім того, на ДП СЛАП "Камінь-Каширськагроліс" виявлено порушення у веденні бухгалтерського обліку підприємства, зафіксовано незадовільний рівень роботи із розвитку лісової інфраструктури, невиконання у планових об'ємах рубок освітлень, прочищень та проріджень при одночасному перевиконанні у 2-3 рази за об'ємом та площею планів по вибірково-санітарних та інших рубок.

Інформація щодо обсягів заготівлі та реалізації продукції на підприємстві не відповідає реальній кількості деревини, відображеній у системі електронного обліку, що свідчить про незадовільний рівень ведення ЕОД.

Також під час перевірки встановлено факти недостовірного відображення в обліку норм використання сировини на випуск готової продукції (завищення собівартості), безпідставного списання техматеріалів та нарахування заробітної плати. Загальна сума нанесених державі збитків становить більше 8 млн грн.

Серед виявлених порушень – недоліки при веденні кадрового обліку та діловодства, факти порушення Закону України "Про охорону праці" та ін.

У Державному агентстві лісових ресурсів вважають неприпустимим перебування керівника на посаді у зв'язку із виявленням такого об'єму порушень на ввіреному підприємстві.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
22 березня 2024
07 березня 2024
04 березня 2024
22 лютого 2024
19 лютого 2024
12 лютого 2024
11 лютого 2024
11:01
06 лютого 2024