Поділитись:

Чекаємо на висновки Держпродспоживслужби, – Луцькрада про відкриття ринків

Понеділок, 04 травня 2020, 16:30
Чекаємо на висновки Держпродспоживслужби, – Луцькрада про відкриття ринків

У стінах Луцької міської ради відбулася зустріч секретаря міської ради, виконувача повноважень міського голови Григорія Пустовіта із суб’єктами підприємництва, що здійснюють свою господарську діяльність на ринках міста Луцька. Під час зустрічі, зокрема, говорили про роботу ринків та торгівлю непродовольчими групами товарів.

Підприємців цікавила можливість відкриття ринків на території міста, зважаючи на постанову Кабінету Міністрів №313 від 29 квітня. Вони розповіли, що на сьогодні у Луцьку через карантинні обмеження ці ринки не працюють, а вони несуть втрати. Особливо це стосується продовольчих груп товарів, що мають обмежений термін придатності, – інформує пресслужба Луцькради. 

Натомість у міськраді запевнили, що роблять все, що дозволяє бюджет, аби піти назустріч малому бізнесу.

До того ж, міська влада діє в межах наданих законом повноважень та запровадила карантинні обмеження відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 11 березня №211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”. Відповідно, усі її рішення зараз спрямовані лише на одне – не допустити неконтрольованого розповсюдження COVID-19, що може спричинити до значних людських втрат.

Що стосується агропродовольчих ринків, то вирішення питання про отримання дозволу на проведення своєї діяльності можливо після відповідного висновку Держпродспоживслужби.

“Відповідно до постанови головного державного санітарного лікаря України від 27.04.2020 р. №14, здійснювати торгівлю продуктами харчування можна на ринках, які мають реєстрацію агропродовольчого ринку, як оператора ринку харчових продуктів відповідно до Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”. Ми звернулися до Держпродспоживслужби та чекаємо офіційного висновку, які ринки на території міста Луцька зареєстровані як агропродовольчі ринки. Після отримання відповіді будемо радитися і приймати відповідні рішення”, – резюмував Григорій Пустовіт.

Підприємці ж висловили свою стурбованість також щодо не лише продуктової, а й промислової групи товарів. Вони зазначили, що готові взяти на себе повну відповідальність за дотримання усіх вимог карантину та організацію необхідних протиепідемічних заходів.

Натомість рішенням Кабміну дозволено торгівлю лише агропродовольчим ринкам, тож Луцька міська рада у свої діяльності має не суперечити цим постановам та діяти в межах закону. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів