В Україні відновлюють проведення планових операцій

Понеділок, 04 травня 2020, 11:50

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про відновлення планових операцій та госпіталізацій.

Найближчим часом лікарні зможуть прийняти пацієнтів. Втім, Міністерство охорони здоров'я вводить обов'язкове тестування на COVID-19, усіх пацієнтів, які потребують госпіталізації. Про це повідомив очільник МОЗ Максим Степанов під час брифінгу, – інформує 24 канал.

Як відомо, на час карантину МОЗ заборонили планові операції. Наразі минуло близько 50 днів, українські пацієнти потребують проведення операцій та госпіталізацій.

“У нас дійсно є вже необхідність проведення операцій, в тому числі за життєвими показниками. Було прийнято постанову уряду, яка вносить зміни до 211. Вже відразу після опублікування, думаю вже завтра, в нас в країні будуть дозволені проведення планових операцій, планових госпіталізацій виключно за життєвими показниками”, – зазначив Степанов. 

 Втім, аби убезпечити лікарів та медиків та не допустити поширення коронавірусної хвороби, усіх пацієнтів, перед госпіталізацією тестуватимуть на COVID-19. У МОЗ вважають, що таким чином зможуть знизити ризики інфікування медичних працівників до нуля. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ БІЛЬШЕ ПРО Коронавірус на Волині