Поділитись:

В Україні відновлюють проведення планових операцій

Понеділок, 04 травня 2020, 11:50
В Україні відновлюють проведення планових операцій

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про відновлення планових операцій та госпіталізацій.

Найближчим часом лікарні зможуть прийняти пацієнтів. Втім, Міністерство охорони здоров'я вводить обов'язкове тестування на COVID-19, усіх пацієнтів, які потребують госпіталізації. Про це повідомив очільник МОЗ Максим Степанов під час брифінгу, – інформує 24 канал.

Як відомо, на час карантину МОЗ заборонили планові операції. Наразі минуло близько 50 днів, українські пацієнти потребують проведення операцій та госпіталізацій.

“У нас дійсно є вже необхідність проведення операцій, в тому числі за життєвими показниками. Було прийнято постанову уряду, яка вносить зміни до 211. Вже відразу після опублікування, думаю вже завтра, в нас в країні будуть дозволені проведення планових операцій, планових госпіталізацій виключно за життєвими показниками”, – зазначив Степанов. 

 Втім, аби убезпечити лікарів та медиків та не допустити поширення коронавірусної хвороби, усіх пацієнтів, перед госпіталізацією тестуватимуть на COVID-19. У МОЗ вважають, що таким чином зможуть знизити ризики інфікування медичних працівників до нуля. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ БІЛЬШЕ ПРО Коронавірус на Волині

Надрукувати
мітки:
коментарів